Boeken Culinair

De Belgische Sonja

Nederland heeft Sonja Bakker, Vlaanderen Sonja Kimpen. Beide dames houden zich bezig met het gewicht van hun medemens, maar waar de Nederlandse Sonja bekend staat om haar soms nogal karige maaltijden, draait het bij de Vlaamse allemaal om lekker en gezond.

Want van gezond, lekker en afwisselend eten krijg je energie, zo redeneert Sonja Kimpen, en zit je lekkerder in je vel. Dat je door gezond te eten ook gewicht verliest (of niet aankomt) is min of meer een bijzaak, die natuurlijk wel mooi meegenomen is.

De recepten in haar vierde boek, ‘Kook je slank en fit’ zijn simpel, toegankelijk en practisch: de recepten zijn onderverdeeld per 2 dagen, waarbij je op de tweede dag een groot deel van de overgebleven ingrediënten van de dag daarvoor kunt gebruiken.

Per recept staat duidelijk beschreven welk ingrediënt waartoe dient: is het een beschermstof, een smaakmaker, een verwenstof of juist een energiebooster? Zo weet je dus precies wat je eet, én waarom. De meeste recepten zijn niet erg lastig om te maken, al wordt er af en toe gebruik gemaakt van ingrediënten die niet bij iedere supermarkt te koop zijn. Veel recepten gebruiken vis, maar ook aan vleesliefhebbers of juist vegetariërs is ruimschoots gedacht. Een prettig kookboek voor iedereen die op een gezonde, maar niet al te overspannen manier bezig wil zijn met voeding.

Kook je slank – Sonja Kimpen
ISBN 9789002223150
Standaard Uitgeverij
22,95 euro

Kook je slank en fit
Bestel via Bol.com: Kook je slank en fit
Sonja Kimpen