Boeken

Daphne Deckers: Typisch Nederlands

Daphne Deckers is al jarenlang een aansprekend columniste. Een flink aantal van haar recente columns is gebundeld in Typisch Nederlands.

Anders dan de titel doet vermoeden gaat het in dit boekje om meer dan typisch Nederlandse dingen. Alhoewel… Daphne schrijft over alles wat er om haar heen gebeurt, wat haar (en anderen) bezighoudt, en veel van dat soort zaken zijn natuurlijk wel typisch voor ons kikkerlandje.

Daphne Deckers is een ster in het verwoorden van herkenbare situaties en emoties. Kersttafels die nooit zo worden als in de reclames (zit je met een pot mayonaise op je kunstig gedecoreerde geheel), vrienden met vakantiefoto’s die bekeken dienen te worden en de ultieme herkenning: verdwijnende sokken.

Het zijn juist deze columns waarin zij het sterkst is. Huiselijke tafereeltjes, herkenbare gedachtes, gewoon, normale dingen. Als Daphne de situatie in de rest van de wereld doorneemt haken we vaak even af, maar gelukkig is dat maar zelden. Typisch Nederlands is een heerlijk boekje om, tijdens de drukke decembermaand steeds een stukje in te lezen. Ook perfect om cadeau te doen!

Typisch Nederlands – Daphne Deckers
ISBN 9789048818891
Mistral
9,95 euro