Boeken

Dagboek van een vlogger

Vloggen is hip, en dus zijn er volop kinderen die ook een poging wagen een beroemde vlogger te worden. Maar wat doe je als je daar geen talent voor blijkt te hebben? Dat lees je in Dagboek van een vlogger!

Dagboek van een vlogger

Dagboek van een vlogger is geschreven in de vorm van een dagboek, iets dat veel tieners aanspreekt bij het lezen. Hoofdpersoon Olivia heeft een geniaal plan: ze wil vlogger worden. Want vloggers, die verdienen veel geld, en krijgen bakken vol gratis spullen. Dat kwam goed uit, want ze was hard aan het sparen voor een schoolreis naar New York, en dat ging nog niet al te best.

Het lijkt zo gemakkelijk, een vlog opnemen. Maar Olivia ontdekt al snel dat het niet meevalt. Op haar eerste filmpje zag ze er echt niet uit! En haar stem… daar wilde toch niemand naar luisteren?

Oplossing

Olivia bedenkt een geniale oplossing voor dit probleem: ze ‘huurt’ gewoon iemand anders in om haar vlogs op te nemen. En zo komt het dat Olivia alles verzint, en Emma het ‘gezicht’ is dat in beeld komt. Goed idee, toch?

In eerste instantie gaat het inderdaad goed. De vlog krijgt steeds meer volgers en enthousiaste fans, en wordt opgemerkt door merken die graag willen samenwerken. De eerste inkomsten stromen binnen! Maar naarmate het kanaal meer volgers krijgt, neemt ook de aandacht voor de persoon, of eigenlijk de personen achter het vlog toe. En het kan haast niet anders of de ontmaskering van Olivia en Emma is aanstaande…

Actueel!

Vloggen is helemaal van nu, er is bijna geen kind dat niet één of meerdere vloggers volgt. En het leven van een vlogger lijkt zo mooi! Gratis spullen, bakken vol geld: het ideale beroep. Dat er een stuk meer bij komt kijken blijkt wel uit dit boek, waarin op een kinderlijke manier een kijkje in de ‘vlogkeuken’ wordt gegeven. Leuk idee, goed uitgewerkt en een heerlijk boek voor met name jonge tienermeiden.

Dagboek van een vlogger – T. Collins
ISBN 9789021677248
Ploegsma
€14,99