Boeken

Dagboek van een Manny

Een manny is een mannelijke nanny, een rage onder rijke vrouwen in het meest chique deel van New York. Jamie, vrouw van een advocaat en zelf werkzaam (wat een uitzondering is in haar woonomgeving) als televisieproducent, besluit tot het inhuren van zo’n manny om met name haar oudste zoontje wat ‘mannelijke aandacht’ te kunnen geven. Echtgenoot Philip heeft (en vindt) zichzelf namelijk veel te druk om leuke dingen te ondernemen met de kids. De manny luistert naar de naam Peter, een sportieve, bepaald niet onaantrekkelijke jongen, die ondanks tegenstribbelen van Philip al snel een plekje binnen het gezin weet te veroveren.

Peter raakt bij de kinderen precies de juiste snaar, en weet zoontje Dylan van een verlegen, onzeker jongetje om te toveren in een stoer jochie. Maar waar Dylans zelfvertrouwen toeneemt, neemt dat van Jamie alleen maar af. Want Peter is meer dan een manny, ongemerkt (en wat Jamie betreft in eerste instantie ook ongewild) ontpopt hij zich ook tot haar steun en toeverlaat. Hij zorgt ervoor dat ze met andere ogen naar zichzelf, haar omgeving, haar werk en met name haar man gaat kijken. Langzaamaan verandert Peter haar leven, en als lezer vraag je je al snel af of er voor Jamie nog een weg terug is. Zal zij blijven hangen in haar oppervlakkige, chique omgeving, of weet Peter haar leven écht te veranderen?

‘Dagboek van een Manny’ is vanaf de eerste bladzijde boeiend en nergens saai. Het geeft een heerlijk kijkje in het leven van de New Yorkse jetset (waar de schrijfster zelf ervaring mee heeft), waar uiteindelijk toch niet alles zo mooi en perfect is als het lijkt te zijn.

Dagboek van een Manny – Holly Peterson
Uitgeverij The House of Books
ISBN 9044315781
17,50 euro

Dagboek van een manny
Bestel via Bol.com: Dagboek van een manny
H. Peterson