Boeken

Dag papa, tot volgende week

Voor (kleine) kinderen is het moeilijk te begrijpen als hun ouders gaan scheiden, en opeens niet meer bij elkaar wonen. Ook Tom, die de hoofdrol speelt in het boek ‘Dag papa, tot volgende week’ vindt het maar moeilijk. Na een leuke dag met papa komt hij weer thuis bij mama, maar eigenlijk is hij maar boos dat papa weer weggaat.

Boos gaat hij op bed liggen met zijn knuffelbeer. Die vertelt hem een verhaal, over zijn mama en papa beer, die ook niet meer in hetzelfde hol wonen. Kleine beer wordt vaak door papa beer opgehaald om leuke dingen te doen, en ook hij wordt daarna weer bij zijn mama gebracht. Die legt hem uit dat papa en mama niet meer bij elkaar willen wonen, maar dat dat niet betekent dat zij niet meer van kleine beer houden!

Door de vragen en problemen waar het kind mee worstelt te ‘verplaatsen’ naar de beer wordt de hele kwestie met name voor kleine kinderen opeens een stuk bespreekbaarder, wat ‘Dag papa, tot volgende week’ een perfect boek maakt om kinderen door een scheiding heen te helpen.

Dag papa, tot volgende week – Brigitte Weninger & Christian Maucler
ISBN 9789051160215
De Vier Windstreken
13,95 euro

Dag papa, tot volgende week
Bestel via Bol.com: Dag papa, tot volgende week
Brigitte Weninger