Boeken

Daag me uit: hoe gevaarlijk zijn cheerleaders en hun coach?

Een thriller met een cheerleaderteam in de hoofdrol. Interessant uitgangspunt! Naast een spannend verhaal levert het ook een onthutsend inkijkje op.

Cheerleaders

Cheerleaderteams zijn in Amerika niet weg te denken. Wat zij doen zijn al lang geen uitbundige, vrolijke dansjes meer. Als echte acrobaten voeren zij spannende stunts uit, waarbij de concurrentie binnen de teams vaak moordend is.

In Daag me uit is Beth de ongekroonde koningin van dit highschool team. Totdat er een nieuwe coach wordt aangesteld: Colette. Zij zet de boel op zijn kop, eist veel meer van haar cheerleaders, en zet Beth op haar nummer. Addy, de ik-persoon van dit boek, is Beths beste vriendin, maar door de aandacht van Coach komt hier ook verandering in.

Eigenlijk komt sinds de komst van de nieuwe Coach overal verandering in. Stille meisjes worden de sterren van het team, gevestigde namen raken hun plekje kwijt. Maar Coach Colette’s pantser breekt langzaam af. Naarmate de meisjes en zij meer verbonden raken, blijkt zij niet de perfecte, onkreukbare vrouw te zijn die zij leek. Als Addy wel érg close met haar wordt, op zoek naar erkenning en het échte leven, en er in de omgeving een zelfmoord wordt gepleegd, stort het team in sneltreinvaart in. Letterlijk en figuurlijk.

Spannend!

Daag me uit is niet alleen spannend, al wordt het nooit bloedstollend, het is vooral de onderhuidse spanning, de manier hoe meiden met elkaar omgaan en hoe een nieuwe coach alle verhoudingen op scherp stelt die weet te boeien. Jonge meiden op zoek naar zichzelf, daardoor gesteund en tegelijk tegengewerkt door hun leider, niet wetend wie te vertrouwen. Elkaar? De Coach? Zichzelf? Een boek om binnen één dag uit te lezen, het laat je niet meer los.

Daag me uit – Megan Abbott
ISBN 9789044343083
The House of Crime
€ 19,95