Boeken

Cruise

Suzanne Vermeer slaagt er iedere keer weer in om boeken te schrijven die je het liefst in 1 ruk uit zou lezen. Haar nieuwste boek heet ‘Cruise’, en zit net als haar eerdere werk vol onverwachte wendingen en vooral veel spanning.
Heleen en Frank gaan ter ere van hun 15jarige huwelijk een weekje mee met een luxe cruiseschip. Onderweg verdwijnt Frank, en ondanks intensieve zoekpogingen wordt hij niet gevonden. Heleen is gebroken, maar ontdekt al snel dat er iets raars aan de hand is. Haar man blijkt een dubbelleven te hebben geleid, en zijn verdwijning begint opeens een heel andere wending te nemen.

Heleen besluit dat zij op onderzoek uit gaat, maar kan dan nog niet vermoeden in welke situaties zij hierdoor terecht zal komen. ‘Cruise’ is een briljant opgebouwd verhaal. Tijdens het lezen denk je meerdere keren dat het plot duidelijk is, het verhaal afgelopen, waarna het op een onverwachte manier verdergaat. Iedere pagina die je omslaat lijkt je dichter bij de kern van het verhaal, de waarheid te brengen, maar feitelijk duurt het tot op de allerlaatste pagina tot je écht weet wat er nu gebeurd is. Een heerlijke literaire thriller van eigen bodem.

Cruise – Suzanne Vermeer
ISBN 9789022994795
A.W. Bruna
15,00 euro (na 1 augustus 2009 19,95 euro)