Boeken

Crime Scene Detective

Een serie als CSI is voor kinderen natuurlijk nog een stukje te spannend, maar op onderzoek uitgaan om (iets minder heftige dan we kennen van tv) misdrijven op te lossen is natuurlijk wel leuk. En dat kan, met het boek ‘Crime Scene Detective’.

Er zijn 4 misdrijven gepleegd: een roof, brandstichting, valsmunterij en moord. Aan de lezer om een en ander op te lossen. Elk misdrijf wordt uitgebreid belicht, waarna de lezers ook een uitleg krijgen over de te gebruiken onderzoeksmethodes, inclusief de uitkomsten van de onderzoeken van het bewuste misdrijf. Daarna wordt een aantal daders beschreven, waaruit de juiste gekozen dient te worden.

Het aanwijzen van de juiste dader is niet al te lastig, er zijn over het algemeen meerdere aanwijzingen die naar 1 persoon leiden. Desalniettemin is er wel enig speurwerk voor nodig, zodat het ook weer niet té makkelijk wordt. Extra leuk zijn natuurlijk de meegeleverde onmisbare attributen: een vergrootglas en een stempelkussen, om zelf vingerafdrukken te kunnen nemen.

Crime Scene Detective
ISBN 9789044319750
The House of Books
13,50 euro

Crime Scene Detective
Bestel via Bol.com: Crime Scene Detective
Christina Scott-Moncrieff