Boeken

Naar de Costa del Sol met Suzanne Vermeer

Costa del Sol Suzanne Vermeer

De zomer staat voor de deur, en natuurlijk betekent dat ook weer een nieuwe vakantiethriller van Suzanne Vermeer. Deze keer speelt het verhaal zich af aan de Costa del Sol.

Costa del Sol

Na het overlijden van de oorspronkelijke auteur, Paul Goeken, lijken de boeken die onder de naam Suzanne Vermeer vallen iets te veranderen. Het verhaal is vaak een stuk breder dan een standaard ‘er gebeurt iets ergs tijdens de vakantie’-verhaal, en ook bij Costa del Sol moet je het in deze hoek zoeken.

Eline en haar kinderen Maria en Alex brengen de zomer door in Spanje, dit keer aan de Costa del Sol. Voorheen waren zij in de zomer ook in Spanje te vinden, maar dan bij de schoonouders van Eline, de ouders van haar door een verkeersongeluk omgekomen man Alexandro. Om het rotte jaar dat op zijn dood volgde nu eens op een fijne manier af te sluiten, kiezen ze dit keer voor wat anders, meer zon, zee en strand.

Althans, dat is de bedoeling. Langzamerhand rijzen er meer vraagtekens rondom de dood van Alexandro, zeker als ook Sara, de weduwe van de man die bij hetzelfde ongeluk om het leven kwam, zich meldt. Zij is journaliste, en wil op zoek naar het hele verhaal achter de dood van de mannen, want er kleeft een raar verhaal aan vast. Een verhaal dat een stuk verder gaat dan zij, maar ook jij als lezer, ooit kon vermoeden.

Serieus

Waar de boeken van Suzanne Vermeer voorheen nog wel eens voorspelbaar waren, of zich volledig in de wereld van vakanties afspeelden, is dat de laatste tijd anders. De verhalen gaan vaak verder, dieper, en hebben op de setting na niet meer zoveel met vakantie te maken. Ook in Costa del Sol is dat het geval.

Het eerste deel van het boek roept veel vraagtekens op, waarvan je de antwoorden als lezer met geen mogelijkheid zelf had kunnen verzinnen. Ze roepen je op om door te lezen, iets wat door de vlotte schrijfstijl geen enkele moeite kost. Echt bloedstollend spannend wordt het nooit echt, geen ingehouden adem, maar onverwacht is de ontknoping absoluut. Prima vakantieboek, dat je gemakkelijk binnen één tot twee dagen uit kunt lezen.

Costa del Sol – Suzanne Vermeer
ISBN 9789400504899
A.W. Bruna
€15,-