Boeken

Cijfer je slim

Is een rekenmachine leuk? Jazeker! Vooral als je weet wat je met dit handige apparaat allemaal uit kunt vinden. In ‘Cijfer je slim’ leggen ze uit hoe.

Een boek over een rekenmachine is natuurlijk niet compleet zonder een rekenmachine! En daarom zit deze in de kaft verwerkt, niet te missen. Voor kinderen met alle breinbrekers, spelletjes en meer aan de slag kunnen, moeten ze natuurlijk eerst weten hoe een rekenmachine werkt.

Daar wordt volop aandacht aan besteed op de eerste pagina’s van het boek. Handig, zowel om de rest van het boek door te kunnen werken, maar ook om op school en thuis alles uit de rekenmachine te halen. Want waar zijn die M+ en M- toets nou eigenlijk voor, om maar eens iets te noemen? Dat wordt allemaal uitgelegd.

Daarna is het de hoogste tijd om aan de slag te gaan. Het aantrekkelijk vormgegeven boek lijkt een beetje op een schoolboek, zoals kinderen dat op de basisschool hebben, maar dan een stuk leuker. Wat hetzelfde is, is de duidelijke uitleg en de stap-voor-stap aanpak. Die zorgt ervoor dat kinderen in de hogere klassen van de basisschool (en in sommige gevallen ook al in de onderbouw, maar dat kan nog lastig zijn!) met behulp van hun rekenmachine veel grotere, en relevantere sommen kunnen maken dan ze zelf dachten.

Hoe lang is het vliegen naar Boston? Hoeveel weegt 2 miljoen euro in biljetten van 20? Kun je allemaal uitrekenen! Maar daarnaast is er ook ruimte voor trucs en het oplossen van mysteries, allemaal met behulp van de rekenmachine.

Een leuk, uitdagend boek dat kinderen uren bezig kan houden. Leerzaam, maar niet zodanig dat kinderen er hun neus voor ophalen. Leuk gedaan!

Cijfer je slim
ISBN 9789401419505
Lannoo
€12,99