Boeken

Christmas Shopaholic: kerst met Becky Bloomwood

christmas shopaholic

Ken je de Shopaholic-boeken van Sophie Kinsella? Vast wel! Goed nieuws: er is weer een nieuwe titel verschenen, Christmas Shopaholic, en daarin is Becky op haar best.

Ze leert het ook nooit

Becky Bloomwood, inmiddels Becky Brandon, want getrouwd met haar grote liefde Luke, is dol op shoppen. Die karaktertrek heeft haar al meer dan eens in de problemen gebracht, zoals te lezen viel in de eerdere boeken in de serie. En waar dat in de eerste delen nog vooral grappig en soms zelfs herkenbaar was, begon het in de laatste boeken ook wat te irriteren. Becky was inmiddels ruimschoots volwassen, had een man, een kind, en toch bleef ze zichzelf maar in de nesten werken. Als lezer zag je het steeds vaker van mijlenver aankomen, Becky’s gedrag werd zo langzamerhand irritant en voorspelbaar.

Bovenstaande lijkt misschien geen aanmoediging om Christmas Shopaholic te lezen, maar niets is minder waar. Want met Kerstmis voor de deur blijkt Becky in topvorm te zijn. Geen cliché-vertoning, maar een bijzondere, grappige en sterke vrouw. Met een voorliefde voor shoppen, dat wel.

Kerst bij Becky

Heb jij het ook wel eens meegemaakt? Dat je familieleden opeens besluiten dat kerst dit jaar bij jou thuis zal worden gevierd? Bij Becky verliep het dit jaar ook zo, en voor ze het wist begon ze aan de bijna onmogelijke klus een geweldig kerstfeest te organiseren voor familie en vrienden. Een bonte groep mensen die allemaal zo hun eigen wensen hebben als het om feestjes gaat. Halfzus Jess is overtuigd veganistisch en tegen consumeren in het algemeen. Becky’s ouders zijn zojuist naar een hippe wijk verhuisd en gedragen zich tamelijk ‘bijzonder, wat hen een ruzie met hun voormalige buren Janice en Martin oplevert, die ook op het kerstfeest zijn uitgenodigd. Allemaal hebben zij zo hun ‘suggesties’ die ze Becky luidkeels laten weten. Becky zou Becky niet zijn als zij, hier en daar een hindernis overwinnend, zou proberen al deze wensen in vervulling te laten gaan. Maar is er wel iemand die ook haar wens, een gezellige kerst zoals ze die kent uit de film, kan laten uitkomen?

Becky op haar best

In Christmas Shopaholic zien we Becky op haar best. Ja, ze shopt nog steeds graag, maar brengt zichzelf of anderen daarmee niet meer in al te grote problemen. Ze is vooral grappig, vastberaden en een tikkeltje neurotisch. Dit zorgt er in combinatie met het verhaal vol kerstverrassingen voor dat dit nieuwe boek lekker weg leest, en je direct het kerstgevoel geeft waar Becky zo naar verlangt.

Christmas Shopaholic – Sophie Kinsella
ISBN 9789044356410
The House of Books
€21,99