Boeken

Chantal van Gastel: Winter in New York

Winter in New York Chantal van Gastel

De winter laat nog eventjes op zich wachten, maar zodra je de nieuwe verhalenbundel van Chantal van Gastel openslaat heb je de sfeer al te pakken.

In Winter in New York vind je zes verhalen die zich allemaal in de winter afspelen, stuk voor stuk bedoeld om jou de koude winter door te helpen.

Winter in New York

Winter in New York, de titel van het boek, is ook meteen de naam van het langste verhaal in deze bundel. Lois besluit op de vlucht te gaan voor haar relatieproblemen, en vrienden te bezoeken in New York. Waar de stad haar eerst nog niet echt kan betoveren, verandert dat zodra er een sneeuwstorm huishoudt, en ze onverwacht nieuwe mensen leert kennen. Zal dit tripje ervoor zorgen dat ze nooit meer terug wil naar haar oude leven, of laat het haar juist inzien dat ze toe is aan een nieuwe stap?

De vier kortste verhalen zijn ‘Gelukkig nieuwjaar?’, ‘De openbaring’, ‘Een kerstbelofte’ en ‘Stop!’. Extra leuk is dat je in ‘Stop!’ een oude bekende tegenkomt als je een vaste lezer bent van de boeken van Chantal van Gastel: het beschrijft de dagen die vooraf gaan aan de start van het boek ‘Ik wist het’. Hoe kwam Mia op het idee om haar baan op te zeggen en een bloemenwinkel te beginnen? We komen er eindelijk achter!

‘Een kerstbelofte’ is een ware tranentrekker, waar we niet te veel over willen verklappen. De eerste kerst alleen voor een jonge weduwe is zo mooi beschreven, dat iedereen die beweert niks met kerst of met ware liefde te hebben na dit verhaal wel anders zal piepen.

Love Shack

Love Shack is een wat langer verhaal, en stiekem onze favoriet. Kijk jij iedere kerstavond All You Need Is Love? Dan ga je smullen van dit verhaal! Want al zijn de naam en presentator van het programma veranderd, het is natuurlijk deze jaarlijkse tranentrekker waar het om draait. Hoe is het om hier als ‘kandidaat’ aan mee te doen? En wat moet je er in vredesnaam mee als je niet zo zeker weet of je je verre geliefde wel terug wilt zien? En oh, wat zou het heerlijk zijn als dit eens in het echt zou gebeuren, het zou onze kerstavond compleet maken!

Winter in New York en andere verhalen – Chantal van Gastel
ISBN 9789044348545
The House of Books
€14,99