Boeken

Celebrate met Pippa Middleton

Pippa Middleton zal altijd bekend blijven als ‘de zus van Kate’ en ‘die ene met die lekkere kont’. Die bekendheid geeft haar echter wel de kans om een boek uit te brengen.

Gelukkig gaat Celebrate over een onderwerp waar Pippa verstand van heeft: feestjes. En nee, dan hebben we het niet over het bezoeken ervan, maar juist het organiseren. In het voorwoord blijkt dat zij zelf ook wel inziet dat ze de kans om het boek te maken vooral te danken heeft aan haar ‘zus, zwager en achterwerk’, maar dat zij wel degelijk kennis van zaken heeft als het om feestjes gaat. Ze werkte jarenlang in het bedrijf van haar ouders, Party Pieces, en een in Londen gevestigs evenementenbureau. Als er dus iemand weet hoe je een feestje organiseert, dan is het Pippa wel!

Het boek is dan ook een feestje om te bekijken. Lekker dik (meer dan 400 pagina’s), mooi luxe papier en tal van foto’s: aan de vormgeving is duidelijk aandacht besteed. Aan de inhoud overigens ook. Je kunt geen feestje bedenken of je vindt het in dit boek, dat handig is onderverdeeld in seizoenen. Typisch Brits en mooi klassiek, perfect voor een stijlvol feestje zonder blokjes kaas en plakjes worst.

Per feestelijke gelegenheid worden recepten gegeven, maar ook decoratieadvies en tips voor activiteiten. Soms praktisch, soms wat geforceerd, maar altijd stijlvol. Net als het boek zelf, waarin Pippa regelmatig figureert op de vele foto’s. Een fijn naslagwerk, om door te bladeren, een bijzonder recept in te vinden of simpelweg inspiratie uit op te doen. De ‘Pippa touch’ geeft het net dat beetje extra.

Celebrate – Pippa Middleton
ISBN 9789000316113
Van Dishoeck
29,99 euro