Boeken

Carriere na je vijfendertigste

Je baan (gedeeltelijk) opgeven als er kinderen komen, dat is niet uitzonderlijk. Maar wat doe je als de kinderen wat groter zijn? Terug naar je oude baas, carrière maken, of liever een gemakkelijk baantje ‘voor het geld’? Het is een vraag die bij veel vrouwen die richting de 40 lopen speelt, een vraag die knap moeilijk te beantwoorden is.

Marieke Hoogwout verkeerde ook in dubio, maar besloot uiteindelijk haar eigen uitgeverij op te richten. En wat kon zij nu beter uitbrengen als eerste titel, dan een boek (van haar eigen hand) over een (mogelijke) carrièreswitch bij vrouwen van boven de 35? In dit boek vind je niet alleen haar eigen succesverhaal, er komen ook zeventien andere vrouwen aan het woord, waarbij de keuze ook wel eens niét op de overwogen carrièreswitch viel.

De verhalen vertonen veel overeenkomsten, zaken die nu eenmaal met vrouwen verbonden lijken te zijn. Twijfels, ‘wat wil ik met mijn leven?’, ‘hoeveel tijd wil ik met mijn kinderen doorbrengen?’, ‘is er binnen het gezin wel ruimte voor een (meer) werkende moeder?’, ‘doe ik het wel goed (genoeg)?’. Het zijn vragen die je jezelf waarschijnlijk ook zult stellen als je plannen in deze richting hebt, en al biedt het boek geen pasklare antwoorden, de ervaringen van vrouwen in hetzelfde schuitje kunnen wel verhelderend werken. ‘Een nieuwe carrière na je vijfendertigste’ helpt je om kritisch te kijken naar je eventuele plannen, en stelt je vragen die essentieel zijn om te beantwoorden. Realistisch en kritisch, maar ook motiverend en inspirerend: een boek dat je absoluut op weg kan helpen.

Een nieuwe carrière na je vijfendertigste – Marieke Hoogwout
ISBN 9789079263011
Uitgeverij Réunion
19,95 euro

Een nieuwe carriere na je vijfendertigste
Bestel via Bol.com: Een nieuwe carriere na je vijfendertigste
Hoogwout, M.E.