Boeken

Callgirl

Als je denkt aan callgirls dan denk je waarschijnlijk niet direct aan iemand als jijzelf. Die haar studie heeft afgerond, uit een doorsnee gezin komt en er eigenlijk net zo uitziet als jij en ik. En dat is nou net het eerste misverstand dat het autobiografische boek Callgirl, dat onlangs in pocketvorm verscheen, uit de weg ruimt.

Want Jen is wél een meisje zoals jij en ik. Financieel belazerd door een vriendje, en nog steeds niet die leuke baan die ze hoopte te vinden na haar studie, en dus geldzorgen. Ze neemt de stap, en gaat als callgirl aan de slag. In dit boek vertelt ze haar ervaringen: de leuke klanten, de minder leuke, de valkuilen, de drugs, maar vooral hoe callgirls ook maar gewoon mensen zijn die hun werk doen. En zo komt Jen ook vanaf de eerste bladzijde over. Een intelligente vrouw, die simpelweg geld nodig had en haar job als callgirl niet anders benaderde dan haar part-time werk als docent. Saillant detail: één van de colleges die zij geeft gaat over, jawel, prostitutie.

Het boek is boeiend vanaf de eerste bladzijde. Het geeft je een kijkje in de wereld van de (klasse) prostitutie door de ogen van iemand die zich er zowel in de praktijk als theorie in verdiept heeft, en zich geen moment beter of slechter voelt dan zowel haar collega’s als haar lezers.

Callgirl – Jeannette Angell
ISBN 9789041761828
Uitgeverij Muntinga (Zilver Pocket)
7,95 euro

Callgirl
Bestel via Bol.com: Callgirl
J. Angell