Boeken

Buurvrouw Mopperkont

Boeken van Carry Slee gaan als zoete broodjes over de toonbank, en als je het ons vraagt zal ook Bram en Ollie, Buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie dit voorbeeld volgen. Dit boek is specifiek bedoeld voor jonge kinderen en vormt prima voorleesmateriaal.
 
Ollie woont met zijn familie in een boerenschuur, en is het laatste hondje dat door nieuwe baasjes wordt uitgekozen. Echt blij is Ollie daar niet mee, die mensen hebben namelijk een eng monster in huis! Dit blijkt bij nader inzien Bram te zijn, een grote maar ook heel lieve hond, die Ollie wegwijs maakt en alles leert wat een hond moet weten. Uit de buurt blijven bij buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie bijvoorbeeld!
 

Ieder hoofdstuk is ongeveer 5 bladzijdes lang, en al is het in beginsel een vervolgverhaal, de verhaaltjes kunnen prima los van elkaar gelezen worden. Dat is fijn bij het voorlezen, en ook prettig als kinderen het boek zelf later gaan lezen. Het taalgebruik en de setting zijn lekker herkenbaar voor jonge kinderen, die regelmatig zullen schateren bij het horen van de avonturen van de twee soms best wel stoute hondjes. 

Bram en Ollie: Buurvrouw Mopperkont en haar hondje Kakkie – Carry Slee
ISBN 9789049923884
www.carryslee.nl
13,95 euro 

Bram & Ollie
Bestel via Bol.com: Bram & Ollie
Carry Slee