Boeken

Broer – Heather Gudenkauf

Een gijzeling op een school. Helaas geen onrealistisch scenario, en daarmee een actueel thema voor de nieuwe thriller van Heather Gudenkauf. Als het slaperige stadje Broken Branch wordt opgeschikt door een melding op de enige school die de stad rijk is, is iedereen in rep en roer. Vanuit het oogpunt van de verschillende hoofdrolspelers maak je alles van dichtbij mee.

Hoe de man met het wapen zomaar de school binnenwandelt. Hoe de leerkrachten hun klas beschermen. Hoe de ouders en grootouders in spanning zitten. Hoe de politie worstelt met de situatie, en het slechte weer. En hoe de kinderen met de hele situatie omgaan, op hun geheel eigen, en soms ongewone wijze.

Als lezer ben je erbij. Voel je de angst, neem je de verdachten door en vraag je je af welke idioot een school in gijzeling zou nemen. Opties zat, zo blijkt al snel. Een boze oud-leerling? Een gefrustreerde ouder? Een ontslagen leerkracht? Eén ding is duidelijk: deze dag gaat alles veranderen.

Broer is een thriller waarin je de spanning als lezer letterlijk kunt voelen. Vanaf de eerste bladzijde stel je jezelf drie vragen: ‘wie’, ‘waarom’ en ‘hoe loopt het af?’. Om daar achter te komen dien je ruim 300 pagina’s je geduld te bewaren. Grote kans dat je het boek in één dag hebt verslonden.

Broer – Heather Gudenkauf
ISBN 9789032513337
De Fontein
14,99 euro