Boeken Culinair

Broek te strak?

Er zijn waarschijnlijk niet veel vrouwen die in hun leven nog nooit een dieet hebben gevolgd. Dagenlang alleen maar soep, rauwkost, appels of juist mayonaise, de gekste dingen. Maar zorgt het volgen van deze diëten er nou ook voor dat je veel van diëten weet? Meijke van Herwijnen, van Weg met de Weegschaal praat je in ‘Ik weet niet veel van diëten…maar wel dat m’n broek te strak zit’ even bij.

In dit boekje richt ze zich direct op jou, de lezer. Eerst vertelt ze je over verschillende soorten diëten, en wat deze met je lichaam kunnen doen bijvoorbeeld. Ook alle valkuilen, fouten en instinkers als het om voeding gaat komen voorbij. Nadat je je hier doorheen hebt gewerkt, en met haar hebt geconcludeerd dat lijnen om een streefgewicht te behalen eigenlijk niet verstandig is, volgt een deel waarin zij uitlegt hoe je het dan wél moet doen.

En dat komt neer op wat we eigenlijk allemaal al lang weten: veel bewegen, een eetpatroon zoeken dat bij jou past en jezelf af en toe wat lekkers gunnen. Geen tijdelijk dieet dus, maar een verandering van je eetgewoontes. Mocht je dit boek echter aangeschaft hebben om snel wat kilo’s kwijt te raken, dan word je in het laatste hoofdstuk alsnog op je wenken bediend: hier vind je een (enigszins verantwoord) crashdieet, speciaal bedoeld voor als je voor een speciale gelegenheid toch even snel wat kilo’s kwijt wil.

Op zich vind je in dit boekje in de ‘Ik weet niet veel van’ serie weinig nieuwe informatie. Wel zijn vrijwel alle feiten nog eens even uitgelegd, vaak met wetenschappelijke informatie. Dit kan met name verstokte lijners de ogen goed openen, en wellicht op andere gedachten brengen. Door de vrolijke uitvoering, en herkenbare en grappige quotes die je door het hele boek vindt is dit boekje ook prima om cadeau te doen, al dan niet aan jezelf.

Ik weet niet veel van diëten… – Meijke van Herwijnen
ISBN 9789057672620

mo’media
9,95 euro

Ik weet niet veel van dieten... (maar wel dat m'n broek te strak zit)
Bestel via Bol.com: Ik weet niet veel van dieten… (maar wel dat m’n broek te strak zit)
Herwijnen, M. van