Boeken

Bouw een bakkerij met Mijn Muizenhuis

Houdt je kind van de boeken van Het Muizenhuis? Dan is dit misschien wel het allerleukste boek dat je tijdens de feestdagen cadeau kunt geven.

Met De bakkerij, een bouwboek van Mijn Muizenhuis kunnen kinderen zelf een stukje Muizenhuis bouwen. En dat is leuk!

De bakkerij bouwboek

Een bouwboek is een geen leesboek. Het is een boek om te bouwen, om mee te spelen. En om alle avonturen die je kent uit de Muizenhuis boekjes na te spelen natuurlijk, of misschien wel om nieuwe verhalen te verzinnen.

Als je het bouwboek De bakkerij openmaakt, zie je meteen het decor van de bakkerij. Lekker knus en ouderwets, zoals je bakkers tegenwoordig nog maar weinig ziet. Ook zit er natuurlijk een muis in de verpakking, Julia, en wat kartonnen materialen waarmee je het meubilair voor de bakkerij kunt maken.

Ben je klaar met bouwen? Dan zul je zien dat de bakkerij nog wel wat mist. Er mag nog wel wat gezelligheid bij, en nog belangrijker: er is nog niks te koop! Pak dan snel het boekje erbij, want hierin vind je allerlei suggesties om zelf creatief aan de slag te gaan.

Mijn muizenhuis - De bakkerij bouwboek

De basis staat, de invulling bepaal je zelf

Het allerleukste aan dit bouwboek van Mijn Muizenhuis vinden we dat eenmaal gevuld, geen bakkerij hetzelfde zal zijn. In de box vind je de basis, maar verder is het vooral aan de fantasie van het kind om de winkel verder te vullen.

Natuurlijk staan er in het boekje wat suggesties. Zelf broodjes maken van klei of zoutdeeg bijvoorbeeld. Of een plank van ijsstokjes en kurk, een lamp van een eierdoos of een broodzak van koffiefilters. Opdrachten die kinderen zelf of met wat hulp kunnen uitvoeren. Maar bedenk ook vooral zelf leuke creatieve dingen: alles mag. En alleen zo geef je echt je eigen draai aan dit bouwboek, en maak je de mooiste bakkerij die ooit heeft bestaan.

Mijn muizenhuis – De bakkerij bouwboek
ISBN 9789047620532
Rubinstein
€19,95