Boeken

Boer Boris gaat naar oma

Boer Boris gaat naar oma is alweer het achtste boek van Boer Boris. De samenwerking tussen Ted van Lieshout, die de verhalen schrijft, en Philip Hopman, is een uitstekende!

Boer Boris gaat naar oma

Boer Boris heeft een heleboel fruit geplukt op de boerderij. Appels, peren, maar ook pruimen, meer dan ze ooit op kunnen eten op de boerderij. Daar heeft Boris wel een oplossing voor: op naar Oma!

Oma woont in Den Haag, en dat is een hele trip. Boer Boris gaat samen met zijn broertje Berend en zusje Sam gezellig met het openbaar vervoer. Kijk die mooie treinen eens! En wat een uitzicht! En wow, met de tram rijd je dwars door de stad!

Oma

Eenmaal op hun bestemming aangekomen, blijkt Oma niet zomaar een oma te zijn. Maar het is er wel eentje die al dat lekkere fruit om kan toveren tot taarten, sap en jam. En dat nemen ze gewoon weer in de trein mee terug naar de boerderij.

‘Boer Boris gaat naar oma’ is leuk om te lezen, zeker door de teksten die zeer zorgvuldig, en op rijm zijn geschreven, maar zeker ook leuk om te kijken. Op de prachtige illustraties is van alles te zien en ontdekken, zo veel dat het boek zelfs ‘gelezen’ kan worden zonder ook maar één woord te lezen. Geweldig, hoe tekst en beeld in dit vrolijke, tikje nostalgische prentenboek samenkomen.

Boer Boris gaat naar oma – Ted van Lieshout & Philip Hopman
ISBN 9789025765828
Gottmer
€12,95