Boeken Getest

Bloedheet – Jet van Vuuren

Een boek dat zich afspeelt in Almere. Hoe kom je erop… En hoe spannend zal dat nou helemaal zijn? Nou, laat dat maar aan Jet van Vuuren over. ‘Bloedheet’ is bloedstollend!

‘Bloedheet’ is een echte zomerthriller, je voelt de warmte en de desolate, uitgestorven sfeer van de bladzijdes af spatten. Almere is verlaten, bijna alle bewoners zijn op vakantie. Maar met die enkelingen die achter zijn gebleven gebeuren rare dingen. Dode katten dienen zich aan. Een dode vrouw… en dat is pas het begin!

Het boek leest als een spannend potje Cluedo. Wie heeft het gedaan? Wie heeft de moord op Miep op zijn geweten? Miep, ook wel bekend als het kattenvrouwtje, zij is degene die bij veel Almeerders de katten verzorgt als de bewoners op vakantie zijn. Wie zou reden hebben om haar te vermoorden? Is het Joop, die een vrij legitieme reden heeft om een hekel te hebben aan Mies? Of Gonnie, zijn vrouw, die keihard wordt bedrogen? Fleur is Joops minnares, heeft zij er iets mee te maken? Of toch Thijs, de buurman van Mies die een diepgewortelde hekel heeft aan haar, en al haar katten. Of is het een ’toevallige’ foormoord, door een jeugdbende wellicht?

Het is aan de jonge rechercheur Britt om daar achter te komen. En jij puzzelt natuurlijk met haar mee! Naarmate het boek verder vordert worden alle hoofdpersonen steeds meer verdacht, en kun je je haast niet meer voorstellen dat er mensen zijn die niĆ©ts met de moord te maken hebben. Sterker nog, zelfs toen we het boek uit hadden bleven er nog lang scenario’s door ons hoofd spoken. Hadden ze echt de juiste dader wel te pakken? ‘Bloedheet’ is een zomerse thriller die je niet loslaat!

Bloedheet – Jet van Vuuren
ISBN 9789045201467
Karakter Uitgevers
15,00 euro