Boeken Favourites

Bitter en Glamour

Als je jonge kinderen hebt ken je Nanda Roep misschien van het tv-programma ‘Mijn eigen boek’ of haar kinderboeken. Maar zij schrijft ook romans. ‘Bitter en glamour’ is haar tweede, en wij lazen het met veel plezier.

Een klein stukje achtergrondinformatie: Nanda vormt een setje met Silvester Zwaneveld, bekend van Arie en Silvester. In de tijd dat dit duo hun grootste successen meemaakte, werden de twee kinderen van Nanda en Silvester geboren en dat was niet altijd even makkelijk te combineren. In deze periode is ook de basis voor dit boek gelegd.

Hierin draait het om Manouk en Michiel, die net zijn grote doorbraak meemaakt als zanger. Geweldig, maar al snel blijken daar ook nadelen aan te zitten. Zo is Michiel bijna altijd weg, en als hij al thuis is tref je hem vooral slapend aan, terwijl Manouk worstelt met 2 jonge kinderen waarvan er ook nog eens eentje iedere dag op tijd op school moet zijn. Stress! En aan haar werk als illustratrice/kunstenares komt ze al helemaal niet meer toe… Gelukkig heeft zij een aantal vriendinnen om haar heen verzameld om haar hart bij uit te storten. Maar wanneer er opeens verhalen in de roddelbladen verschijnen, soms zelfs met foto’s van haar interieur, gaat Manouk zich steeds meer afvragen of iedereen in haar omgeving wel te vertrouwen is.

Het verhaal lijkt zich heel lang een beetje voort te slepen. Je maakt de dagelijkse realiteit van een ‘vrouw van’ van dichtbij mee, maar vraagt je soms wel af waar het verhaal nu eigenlijk heen gaat. Niet dat het een straf is om te lezen, zeker niet zelfs, want Nanda Roep heeft zich prima verdiept in het Nederlandse media/BN-er landschap, en komt met rake voorbeelden en beschrijvingen waarvan we ons zomaar kunnen voorstellen dat daar een zeer grote kern van waarheid in zit! Echt heftig wordt het pas in het allerlaatste deel van het boek, een climax die wij niet aan zagen komen. Een fijne roman van eigen bodem!

Bitter en Glamour – Nanda Roep
ISBN 9789022554876
Uitgeverij Boekerij
18,95 euro


Bitter en glamour
Bestel via Bol.com: Bitter en glamour
Nanda Roep