Boeken

Bestemd voor mij: de nieuwe Chantal van Gastel

Bestemd voor mij Chantal van Gastel

Zeg je ‘feelgood’, dan zeg je Chantal van Gastel. Haar nieuwe boek Bestemd voor mij ligt nu in de winkels.

Onverwacht

Ken je dat? Je begint in een boek, en bent ervan overtuigd dat je al snel weet hoe het af zal lopen. Tot je er compleet naast zit.

Wat we precies verwachtten gaan we je niet vertellen, daarmee zouden we je leesplezier behoorlijk vergallen. Maar je mag best weten dat we het er even moeilijk mee hadden. Ons afvroegen of de hoofdpersoon wel de juiste keuze maakte enzo.

Knap van Chantal van Gastel, dat zij de personages in haar boek zodanig aansprekend weet te maken, dat zij aanvoelen als vrienden. Vrienden waarmee je meeleeft, waaraan je je soms wat kunt ergeren, maar die je bovenal alle geluk van de wereld gunt.

Familie

In Bestemd voor mij draait het om Jessica, die met haar vriendinnen gezellig naar het vakantiehuis gaat dat al jaren familiebezit is. Het ligt bovenop een berg, en Jessica en haar nichtje Micky komen er al zo lang ze zich kunnen herinneren. Het belooft een heerlijk vriendinnen-weekend te worden, met naast Jessica en Micky nog twee dames. En Jessica’s familie. Dat was niet helemaal de bedoeling, maar oei, foutje in de planning, zij zijn er toevallig ook dit weekend.

Jess(ica) is not amused, en als lezer voel je met haar mee. Haar familie lijkt zich namelijk totaal niet bezig te houden met het bruut verstoren van het vriendinnen-weekend, en doet alles waar je niet op zit te wachten. Als dan ook nog eens Jess’ ex, Aram, opduikt, lijkt het weekend op een ware ramp uit te lopen.

Heer-lijk!

Bestemd voor mij klinkt misschien als een wel erg ‘makkelijke’ feelgood-roman, en al is het feelgood, en het roman gedeelte volop aanwezig, het is zeker geen flut-verhaaltje. Chantal van Gastel is er een meester in om sfeer in woorden uit te drukken, en trekt je als lezer gemakkelijk mee, zo het pijnlijkste familie/vriendinnen-weekend ooit in. Dat de hoofdpersoon niet de keuze maakt die wij zouden verwachten (en aanraden, maar ach, wie zijn wij…) doet ons nog steeds een beetje pijn, maar we weten het goed gemaakt: doe ons snel een vervolg op dit verhaal om te bewijzen dat Jessica wél gelijk had (of niet…) en we hebben het nergens meer over!

Bestemd voor mij – Chantal van Gastel
ISBN 9789044355727
The House of Books
€21,99