Boeken

Bens boot

Een boek over een jongen wiens overleden broertje in de tuin begraven ligt: dat klinkt toch niet leuk? Dan heb je Bens Boot van Pieter Koolwijk nog niet gelezen!

Bens boot

Giel is op zich een hele normale jongen, met een hele normale broer en hele normale ouders. Nou ja, zijn vader kan wel een beetje gek doen, en zijn broer, die is dood. En die ligt begraven in de achtertuin, idee van zijn vader. Op het graf staat geen steen, maar een zeilboot. De broer van Giel, Ben, wilde namelijk dolgraag zeilen, maar dat kwam er niet meer van.

De buren van Giel en zijn ouders zijn er niet zo blij mee, een graf in de tuin van de buren. De familie Azijn en Oorwurm staan om de haverklap aan de deur om te klagen, en sturen zelfs de politie op hen af. Het graf moet weg, en dat zal ook gebeuren. Maar niet op de manier die iedereen in gedachten heeft!

Fantasie

Pieter Koolwijk is een meester in het verzinnen van bizarre, absurde situaties, en weet deze zo op te schrijven dat ze heel normaal lijken, ondersteund door de illustraties van Linde Faas. Bens boot is dan ook zeker geen verhaal over een rouwend gezin, maar eentje waarin fantasie de hoofdrol speelt. Een boek waarin de zure buren het afleggen tegen de fantasierijke vader, waarin regeltjes en onmogelijkheden niet bestaan, of er slechts zijn om mee af te rekenen. Prachtig!

Bens boot – Pieter Koolwijk & Linde Faas
ISBN 9789047701156
Lemniscaat
€14,95