Boeken

Belofte maakt schuld: in 1 keer uitlezen

Belofte maakt schuld

‘Drie vrouwen. Een van hen liegt. Maar wie?’, luidt de tekst op Belofte maakt schuld.

Wie niet?

Wie niet, zou een betere vraag zijn. Want zowel single moeder Lisa, haar beste vriendin Marilyn, maar ook dochter Ava hebben zo hun geheimen. Stuk voor stuk doen ze hun best zo normaal mogelijk hun leven te leiden, niet teveel op te vallen, maar onder de oppervlakte borrelt er van alles.

Is het huwelijk van Marilyn wel zo gelukkig als het lijkt? En wat spookt puber Ava allemaal uit? En Lisa, waarom is zij zo overbezorgd als het om haar dochter en hun privacy gaat?

Bizar!

Achter heel normale, alledaagse vrouwen, blijkt een verhaal schuil te gaan dat alle fantasie te boven gaat. Een verhaal dat je niet zou kunnen verzinnen… tenzij je Sarah Pinborough heet. En het knappe is: tijdens het lezen geloof je het. Nee, je wéét gewoon zeker dat het zo gelopen moet zijn. Dat dit echt zou kunnen gebeuren. Misschien zelfs wel echt gebeurd is.

Een geweldige verdienste van deze bestsellerauteur, die de prettige eigenschap heeft je als lezer echt mee te nemen in de omgeving van de hoofdrolspelers. Lisa en Marilyn, je ziet ze gewoon voor je, tussen hun net iets te hippe collega’s. De door haar gecreëerde karakters zijn écht, en juist daarom is ook het verhaal dat zij vertellen zo eenvoudig te geloven. Hoe bizar het ook is. Want dat kunnen we je, zonder ook maar iets te willen verklappen, wel vertellen: iedere pagina zal nieuwe twijfels brengen, en het boek wegleggen voor je weet hoe de vork in vredesnaam in zijn steel zit is onmogelijk.

Het verhaal verslapt nooit, het slot is verrassend: precies zoals wij een goede thriller graag zien.

Belofte maakt schuld – Sarah Pinsborough
ISBN 9789044354508
The House of Books
€19,99