Boeken

Bed & Breakfast van Jet van Vuuren

Bed & Breakfast

Zodra je begint te lezen in Bed & Breakfast, het nieuwe boek van Jet van Vuuren, lijkt alles zo klaar als een klontje. Maar let op: niets is wat het lijkt!

Bed & Breakfast

Jet van Vuuren timmert aardig aan de weg met haar thrillers. Voorgangers Het chateau, Zomerdruk, Bloedheet, Zomerzin en Wintergast deden het stuk voor stuk prima, en ook Bed & Breakfast is weer een prachtige thriller van Nederlandse bodem.

Myrthe heeft na de dood van haar vader diens wijngaard in de Achterhoek overgenomen. Al is het eenzaam, eigenlijk bevalt het haar prima, zo in haar eentje in die uithoek. Myrthe is sociaal niet zo sterk. Toch mist zij iets. Familie. Haar vader is overleden, en haar moeder is er al toen Myrthe nog jong was vandoor gegaan om nooit meer iets van zich te laten horen.

Op een dag ziet zij in de krant dat haar moeder is overleden. Ze besluit de uitvaart bij te wonen, en maakt daar kennis met Eva, haar halfzus. Eva is alles wat Myrthe niet is. Uitbundig, vrouwelijk, met een grote schare familie en vrienden. Eva staat te trappelen om haar halfzusje te leren kennen, en hoe: binnen no time staat ze met haar koffers bij Myrthe voor de deur om nooit meer weg te gaan!

De enthousiaste Eva stort zich in een avontuur. De wijngaard wordt verbouwd tot Bed & Breakfast! Dat Myrthe niet echt wordt gekend in deze beslissing, en dat Eva haar rustige leven wel érg op zijn kop zet, zit Myrthe wel dwars, maar er echt iets tegen beginnen doet ze niet. Is het de familieband die ze niet kwijt wil? Of is ze iets op het spoor?

Onvoorspelbaar

Als lezer kun je al vroeg in het boek het gevoel krijgen dat je heus wel door hebt welke richting dit op zal gaan. Hadden wij ook. Maar zonder al te veel te willen verklappen, kunnen we je vertellen dat de waarheid niet in de buurt komt van wat je zelf zou kunnen bedenken.

Jet van Vuuren staat erom bekend dat de vrouwelijke hoofdrolspelers in haar boeken allemaal ‘iets’ hebben. Ze lijken op het eerste gezicht precies op jou en mij, maar onder de oppervlakte zit er iets. Iets engs, iets onvoorspelbaars. In Bed & Breakfast weet ze dit gevoel subliem over te brengen. Er is iets niet pluis, maar wat in vredesnaam?

Bed & Breakfast is een mooie thriller, die zich afspeelt in een herkenbaar, oer-Hollands landschap. De subtiele spanning wordt tergend langzaam opgevoerd tot de verrassende ontknoping. Jet van Vuuren is één van de beste thrillerschrijvers van Nederlandse bodem.

Bed & Breakfast – Jet van Vuuren
ISBN 9789045205687
Karakter Uitgevers
€15,-