Boeken Travel

Beach Babylon

Imogen Edwards-Jones schreef eerder al Hotel Babylon, Air Babylon en Fashion Babylon, waarmee ze lezers een kijkje achter de schermen gaf in zeer tot de verbeelding sprekende wereldjes. Haar nieuwste boek, ‘Beach Babylon’, neemt je mee naar een zeer luxe resort op een eiland in de middle of nowhere. Wat gaat er schuil achter de eeuwige glimlach van het personeel en de deuren die voor vakantiegangers gesloten blijven?

Heel wat, zo blijkt al snel. Personeelsleden die er, naast een gezin thuis, een affaire op nahouden met één of meerdere collega’s. Complete logboeken van iedere vakantiegast, waarin niet alleen specifieke eisen of wensen staan, maar bijvoorbeeld ook hoeveel geld hij of zij te besteden heeft. Als lezer kijk je mee over de schouder van de General Manager, en zie je wat voor onmogelijke eisen de meest welvarende vakantiegangers stellen, en dat, wellicht tegen de verwachtingen in, een luxe resort op tropisch eiland niet altijd de meest geweldige werkomgeving is.

Alle verhalen zijn gebaseerd op de informatie van een hotelmanager, en zijn, alhoewel ze in ‘Beach Babylon’ allemaal tot 1 verhaal op 1 locatie zijn samengevoegd, allemaal waargebeurd. Dat maakt het boek om te smullen, want natuurlijk willen we allemaal weten hoe idioot de eisen van de extreem rijken zijn. Door een en ander vanuit het oogpunt van het personeel te bekijken, prik je tijdens je volgende resort vakantie waarschijnlijk wat eerder door de tandpastasmile en vriendelijke woorden van de medewerkers heen, maar zie je ook dat het voor hen écht geen vakantie is.

Beach Babylon – Imogen Edwards-Jones & Anonymus
ISBN 9789022993804
A.W. Bruna Uitgevers
15,95 euro

Beach Babylon
Bestel via Bol.com: Beach Babylon
I. Edwards-Jones