Boeken

Bastiaan Ragas: Huisje, boompje, buikje

Heel, heel vroeger was Bastiaan Ragas de ster in een boyband. Tegenwoordig kennen we hem vooral als vader, en als tikje burgerlijke man. Iets wat hij prima gebruikt in zijn nieuwe boek, ‘Huisje, boompje, buikje’.

Huisje, boompje, buikje

Een pleidooi voor de ouwe lul 2.0, zo luidt de ondertitel van dit boek. De veertiger van nu, die maar niet echt volwassen wil worden. Die rare bezigheden bedenkt, om zich maar jong te blijven voelen. Die zo druk bezig is met zijn leven, en wat hij daar nou eigenlijk van vindt, dat je er moe van zou worden.

Klinkt een tikje zwaar? Welnee! Bastiaan Ragas weet in herkenbare verhalen, veelal over zichzelf en zijn gezin, de rol van deze ‘ouwe lul’ treffend te beschrijven, zonder daarbij zijn gevoel voor humor te verliezen. Dat leidt tot anekdotes die voor veel gezinnen zéér herkenbaar zullen zijn (een fietstocht met jonge kinderen en zwabbere stuurtjes, om maar eens wat te noemen), en regelmatig een glimlach op het gezicht zullen toveren.

‘Huisje, boompje, buikje’ is een lekker boek, vol korte, herkenbare verhalen, die per stuk een minuut of 10 kosten om te lezen. Heerlijk als je, zoals de meeste ouders, weinig tijd hebt om een boek te lezen. Leuk, onderhoudend geschreven, met hier en daar dingetjes om over na te denken, maar vooral om stiekem te gniffelen om, en mee te leven met, herkenbare gezinssituaties, vanuit het oogpunt van een vader.

Huisje, boompje, buikje – Bastiaan Ragas
ISBN 978940050570
vip
€ 16,95