Boeken

Basta!, de nieuwe thriller van Jet van Vuuren

basta jet van vuuren

Een verdwenen tante, een vermoord meisje, een verlaten chalet en een lulhannes van een echtgenoot. Wat hebben ze met elkaar te maken? In Basta! blijkt iedereen wel iets te verbergen te hebben.

Eikel

Lynn van Waasdorp is getrouwd met Matthew, een twintig jaar oudere man met twee puberdochters. En Matthew, dat is nogal een eikel. Het is overduidelijk dat hij per se de macht in hun relatie in handen wil hebben. Hij kleineert Lynn, behandelt haar als een kleuter, en op het moment dat het haar teveel wordt geeft hij haar werk de schuld.

Lynn op haar beurt is nogal een slaafs type, zo lijkt het. Ze gelooft alles dat Matthew zegt, al komt daar verandering als zij sterk het vermoeden krijgt dat hij er een affaire op nahoudt. Al blijft zelfs dan haar loyaliteit richting haar echtgenoot bestaan, en twijfelt ze eerder aan haar eigen waarnemingen dan aan hem. Een tikje ergerlijk, maar dat is dan ook meteen het enige waar we ons tijdens het lezen van dit boek aan irriteerden. Want wow, wat een fijne thriller!

Basta!

Er zijn nogal wat rare zaken aan de gang in het leven van Lynn. Naast eerdergenoemde echtgenoot is er ook haar tante Bella, die al jaren verdwenen is. Opeens wordt haar door de eigenaar van een chaletpark verzocht het chalet van haar tante leeg te komen ruimen zodat het kan worden verkocht of verhuurd. En ook haar moeder pusht haar nogal in de richting van dat chalet, richting Drenthe. Dat komt haar op zich niet verkeerd uit, nu ze toch met een burn out thuis zit. In Drenthe kan ze lekker tot rust komen!

Eenmaal in Drenthe aangekomen, blijkt zij op een plek terechtgekomen te zijn waar jaren geleden een meisje werd vermoord. Iets dat de eigenaar van het chaletpark blijkbaar tante Bella kwalijk neemt. Maar waarom? En wat weet Sjouk, haar nogal bijzondere buurvrouw op het park en tevens rechercheur in ruste hiervan? Ieder antwoord roept minimaal drie nieuwe vragen op, en de waarheid blijkt nog verwarrender te zijn dan Lynn ooit had kunnen bedenken.

Pageturner

Een boek dat je openslaat en niet meer weg wil leggen: Jet van Vuuren lijkt er patent op te hebben, en ook met Basta! is het haar weer gelukt een echte pageturner op te leveren. Een perfect geconstrueerd plot, waar je als lezer steeds verder van ontrafelt. En net als je denkt halverwege het boek wel op een rijtje te hebben wie goed zijn en wie slecht, draait de situatie compleet en word je het verhaal weer ingezogen. Een thriller in een herkenbaar Hollandse setting die je niet meer loslaat.

Basta! – Jet van Vuuren
ISBN 9789045217260
Karakter Uitgevers
€17,99