Attractiepark Boeken

Baron 1898 is er nu ook als boek!

Durf jij in de achtbaan Baron 1898? De vrije val laat menigeen trillen op de benen, en alleen echte waaghalzen staan stoer in de rij voor een ritje.

Voor iedereen die niet durft, of die er gewoon geen genoeg van kan krijgen, is er nu ook het gelijknamige boek van Jacques Vriens.

Baron 1898

Wie in de attractie is geweest kent het verhaal van Gustave al, als je door de spanning tenminste een beetje hebt kunnen opletten. Gustave neemt tegen het advies van de Witte Wieven in toch een klompje goud mee uit een grot, iets waar hij jaren later flink spijt van zal krijgen. Want wat gebeurt er in de duistere dieptes van Baron 1898, de plek waar Gustave ooit het klompje goud meenam, en nu een goudmijn heeft laten bouwen?

Om daar achter te komen kun je een ritje in de attractie maken, maar ook het boek lezen! Jacques Vriens kan verhalen vertellen als geen ander, en slaagt er met Baron 1898 een boek neer te zetten voor kinderen van 10-12 jaar, doorgaans geen gemakkelijke doelgroep, dat verslonden zal worden. Perfect opgebouwd, met illustraties die zo uit de Efteling lijken te komen, en spannende zwarte bladzijdes. Wat een geslaagd boek!

Baron 1898 – Jacques Vriens
ISBN 978 90 00 34470 3
Van Holkema & Warendorf
€14,99