Boeken Highlight

Après-ski

Suzanne Vermeer kennen we van de ‘zomerthrillers’ All-inclusive, De vlucht, Zomertijd en Cruise. Stuk voor stuk boeken die heerlijk weglezen en je niet alleen direct meenemen het verhaal in, maar ook de zonnige bestemming waar zij zich afspelen bijna tastbaar maken.

Met Après-ski stort Suzanne Vermeer zich nu ook op een ‘winterthriler’. Manon is de oudste dochter in een doorsnee gezin, en in tegenstelling tot haar brave zusje kan zij haar draai niet echt lekker vinden in het volwassen leven. Met andere woorden: ze is een lastpost die geen enkele verantwoordelijkheden neemt en geen idee wat zij aan wil met haar leven. Dat verandert tijdens een skivakantie met het hele gezin. Manon redt een meisje dat door een roekeloze snowboarder op de zwarte piste terechtkomt, en rolt enthousiast in het vak van skilerares.

Mooi, ze heeft haar bestemming gevonden, zou je zeggen. Da’s waar, maar daarmee begint ook de ellende. Want naast die roekeloze snowboarder zijn er meerdere vreemde figuren actief in het wintersportplaatsje. Toeval of speelt er meer? Aangezien we het hier over een thriller hebben ligt het antwoord voor de hand: de eerste incidenten zijn slechts het topje van de ijsberg, Manon moet zelfs vrezen voor haar leven.

Al is de richting die het verhaal op gaat deels te voorspellen, de ontknoping is (zoals we gewend zijn van Suzanne Vermeer) wederom bloedstollend en onvoorspelbaar. Een heerlijke thriller met een vrouwelijke touch, die ervoor zorgt dat we dit jaar toch heel anders van de piste afsuizen. Vergeet tijdens het lezen van het laatste hoofdstuk niet te ademen!

Après-ski – Suzanne Vermeer
ISBN 9789022994801
A.W. Bruna
15,00 euro (na 31 maart 19,95 euro)