Boeken

Anna gooit haar speentjes weg

Een speentje is fijn als je babietje daar behoefte aan heeft, en kan zelfs in een deel van de zuigbehoefte voorzien. Maar: zie er maar weer eens vanaf te komen wanneer de peuterleeftijd aanbreekt. In deze ‘dwarse’ periode is dat een hele uitdaging! Vele pedagogen gaven al advies hoe dit als ouder aan te pakken, maar voor veel kinderen is het veel effectiever hen zelf een actieve rol te laten spelen.

‘Anna gooit haar speentjes weg’ is dan ook een boekje dat zich richt op de kinderen zelf. Hoofdpersoon Anna gaat naar de tandarts, die zegt dat haar tandjes keurig gepoetst zijn, maar dat ze wel een beetje scheef kunnen gaan groeien door haar speentje. Dat is niet de bedoeling, en dus zit er maar 1 ding op: de speentjes moeten weg. Maar het afscheid: dat valt niet mee…

Anna besluit uiteindelijk zelf haar speentjes weg te doen, en al heeft ze het er moeilijk mee, uiteindelijk kan ze toch lekker slapen. Doordat in dit boek het kind zelf het initiatief neemt, kan het peuters die dit boekje lezen inspireren hetzelfde te doen. Eenvoudig zal het nog steeds niet worden, maar wanneer Anna het durft… waarom niet?

Anna gooit haar speentjes weg – Kathleen Amant
ISBN 9789044810615
Clavis
10,95 euro

Anna gooit haar speentjes weg
Bestel via Bol.com: Anna gooit haar speentjes weg
Kathleen Amant