Boeken Celebs

Amy Winehouse: De biografie

Als je op 26-jarige leeftijd al een biografie krijgt, dan is 1 ding zeker: je hebt een interessant leven. Dat wisten we natuurlijk al lang in het geval van Amy Winehouse, ze beheerst niet voor niks minimaal wekelijks het wereldnieuws. Voor iedereen die na zoveel nieuws rondom haar persoontje even de weg kwijt is, of wel eens een volledig overzicht wil, is er goed nieuws: de Nederlandstalige biografie ligt nu in de winkels.

De biografie zit degelijk in elkaar: haar leven wordt chronologisch verteld, aangevuld met veel quotes van mensen waar zij in haar leven kortere of langere tijd mee te maken heeft gehad. Ook uitspraken die Amy zelf deed worden gebruikt om een compleet beeld van haar leven te geven. Al die citaten achter elkaar lezen soms wat onrustig, maar maken wel dat je de persoon Amy Winehouse beter leert kennen, en een beetje kunt zien waar het mis is gegaan.

Het boek eindigt met de huidige situatie: Amy die soms wel vakkundig bezig lijkt te zijn haar leven naar de knoppen te helpen. Geen fijn slot, maar laten we hopen dat er ooit een vervolg komt waarin we kunnen lezen hoe zij uit het dal kruipt en haar carriere nieuw leven inblaast.

Amy Winhouse. De biografie – Chas Newkey-Burden
ISBN 9789022323274
Uitgeverij Manteau
17,95 euro

Amy Winehouse
Bestel via Bol.com: Amy Winehouse
Newkey-Burden, C. & J. Blake