Boeken

Als ik dat geweten had

Sophie leeft voor haar werk en houdt van schoenen, dure meubels en kant-en-klaar maaltijden. Haar leven staat compleet op zijn kop als blijkt dat haar (ooit) beste vriendin om het leven is gekomen, en zij haar twee dochters heeft toegewezen gekregen. Haar appartement wordt opeens overgenomen door twee meisjes van 3 en 6 jaar.

Eigenlijk zit Sophie daar niet echt op te wachten. Ze weet niks van kinderen, en krijgt het benauwd bij het idee dat Izzy en Bella langer dan pakweg 2 weken bij haar zullen blijven. Daarom besluit ze op zoek te gaan naar de vader van de meisjes, die er van door is gegaan nog voor de jongste geboren was. Ze vindt hem, en vanaf dan loopt alles heel anders dan zij gedacht had. De meisjes blijken haar leven letterlijk veranderd te hebben…

‘Als ik dat geweten had’ zou, als je zo de samenvatting leest, heel gemakkelijk een luchtig verhaal kunnen zijn over alle hilarische problemen die 2 kinderen kunnen veroorzaken in een omgeving die niet op kinderen is ingericht. En dat is het ook eigenlijk, in ieder geval de eerste paar hoofdstukken. Maar lees je verder dan zul je ontdekken dat het zoveel meer dan dat is. Ontroerend, pakkend en, gelukkig, zo nu en dan ook gewoon komisch. Een heerlijk meeslepend verhaal, echt mooi.

Als ik dat geweten had – Rowan Coleman
ISBN 9789044317442
The House of Books
17,50 euro

Als ik dat geweten had
Bestel dit boek via Bol.com: Als ik dat geweten had
Coleman, R.