Boeken

Alleen op de wereld

De kerst komt eraan, kom er maar door met die tranentrekkers! Dit is hét moment om Alleen op de wereld weer eens (voor) te lezen, zeker nu er een mooie nieuwe uitgave in de winkels ligt.

Alleen op de wereld

Het verhaal, een klassieker, mag bekend worden geacht. Het prachtige verhaal over zwerfjongen Rémi verovert al sinds 1878 de harten van een ieder dat het leest, en is nu, 140 jaar later, nog net zo ontroerend.

Kinderboekenauteur Tiny Fisscher bewerkte het verhaal voor de huidige tijd (geen zorgen, Rémi heeft niet opeens een mobieltje of een Facebook-account…) en Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons zorgde voor prachtige illustraties.

Voorlezen op donkere dagen

De herziene editie bevat taalgebruik dat past bij deze tijd, zonder het oorspronkelijke verhaal aan te tasten. Dat blijft ontroerend, hoe vaak je het verhaal ook leest, en is wat ons betreft perfect geschikt voor de donkere dagen voor kerst.

Het verhaal kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, kinderen die al goed kunnen lezen (vanaf ongeveer 10 jaar) kunnen het boek natuurlijk zelf lezen. Houd de zakdoekjes maar bij de hand!

Alleen op de wereld – Hector Malot & Charlotte Dematons (illustraties)
ISBN 9789025761844
Gottmer
€24,95