Boeken Favourites Featured

Allebei even lief

Boeken over gescheiden ouders zijn niet nieuw, maar zelden kwamen we zo’n ontroerend exemplaar tegen als ‘Allebei even lief’ van Jacques Vriens.

Als Eentje wordt geboren bij zijn moeder-eend, is hij reuze nieuwsgierig naar de wereld. En al snel vraagt hij zich af wat een ‘vader’ is, al wil zijn moeder daar eigenlijk niet over praten. Buurman Rat vertelt dat vader aan de overkant van de sloot woont, omdat hij steeds ruzie had met moeder eend.

Eentje wil hem graag leren kennen, en gaat zelf op onderzoek uit. Een klein eendje in een grote sloot… dat vraagt om problemen. Maar: als het bijna misgaat is daar zijn vader om hem te redden en terug te brengen naar zijn moeder. Zij beginnen snel weer ruzie te maken, totdat Eentje ingrijpt…

‘Allebei even lief’ gaat niet alleen over de praktische kanten van een scheiding, maar zeker ook over de emoties die daarbij komen kijken. Doordat de hoofdrolspeler een eendje is, is het verhaal ook voor kleine kinderen goed te snappen en is het voor ouders misschien makkelijker om een gesprek aan te knopen met hun kinderen dan wanneer dit om een herkenbare thuissituatie zou gaan. Mooi boek over een moeilijk onderwerp.

Allebei even lief – Jacques Vriens
ISBN 9789047510925
Van Holkema & Warendorf
12,99 euro


Allebei even lief
Bestel via Bol.com: Allebei even lief
Jacques Vriens