Boeken

Alle slechte meisjes

Alle slechte meisjes

Bizar, deprimerend, meeslepend en huiveringwekkend. Het valt niet mee om Alle slechte meisjes van Chris Witaker in woorden te beschrijven.

Alle slechte meisjes

In een stadje dat in een algehele depressie terecht lijkt te zijn gekomen, is er één lichtpuntje: Summer Ryan. Iedereen houdt van Summer. Een braaf meisje, dat goed haar best doet op school en iedere week naar de kerk gaat. Een muzikaal talent, het compleet tegenover gestelde van haar opstandige tweelingzus Raine. In een deprimerend Amerikaans stadje, waar ieder huisje minimaal 1 kruisje heeft, lijkt Summer de beste papieren te hebben om goed terecht te komen.

Totdat Summer verdwijnt. Weggelopen, zo lijkt het. Ze heeft een briefje achtergelaten. Maar dat zij al het zevende meisje is dat binnen korte tijd zomaar verdwijnt, doet toch iets anders vermoeden. Dus al doet de politie nauwelijks onderzoek, tweelingzus Raine besluit het er niet bij te laten zitten en zelf, met behulp van twee bijzondere types, op onderzoek uit te gaan.

Zo kan het ook

Grace, het stadje waar Alle slechte meisjes zich afspeelt, is niet het typisch Amerikaanse stadje dat je kent. Of misschien ook wel? Het leven is er niet buitengewoon prettig. Iedereen vreest de kerk, en het monster in de bossen, dat vast en zeker iets te maken heeft met de verdwijning van de meisjes. Hier geen gepolijste, glimlachende Amerikanen die hun American Dream leven. In Grace vind je mensen voor wie het leven niet altijd meevalt, die de hoop een beetje hebben opgegeven.

Ale slechte meisjes is hierdoor niet het typische ‘meisje vermist’ verhaal. Het is een inkijkje in een akelige, donkere gemeenschap. Eentje waar om het nog erger te maken ook nog eens meisjes van de aardbodem lijken te verdwijnen.

Alle slechte meisjes – Chris Witaker
ISBN 9789400510265
A.W. Bruna
€19,99