Boeken Highlight

Ademloos

Ademloos, het indrukwekkende boek van Kim Moelands, is nu te koop als paperback voor 12,50 euro. Van het boek gingen al 15.000 exemplaren over de toonbank, de nieuwe uitgave is een mooie kans voor iedereen die het tot nu toe niet gelezen heeft.
Want het verhaal in ‘Ademloos’ verdient het om nog veel vaker gehoord te worden. Kim en haar vriend Ron hebben Cystic Fibrosis, ook wel bekend als taaislijmziekte. Deze, helaas niet te genezen, ziekte zorgt ervoor dat o.a. de longen veel problemen geven, de gemiddelde levensverwachting ligt op hooguit 40 jaar. In het begin van het boek gaat het mis met Ron, hij gaat snel achteruit en komt te overlijden. Kim steunt hem in zijn laatste dagen, met alle liefde die zij in haar hart heeft, en doet hiervan gedetailleerd en eerlijk verslag.
Als lezer kun je niet anders dan diep geraakt worden door haar verhaal. Het moment dat je grote liefde overlijdt, aan dezelfde ziekte die jou binnen pakweg 15 jaar ook te pakken zal nemen, is onmenselijk zwaar. Als lezer springen geregeld de tranen in je ogen bij zoveel onrecht, verdriet maar vooral ook allesoverheersende liefde. Kim vecht door, maar uiteraard gaat dit met ups & downs.

Bij deze uitgave vind je ook een donor registratie formulier. CF patiënten kunnen zeer geholpen zijn bij een longtransplantatie, in het boek vind je een goed voorbeeld van een vriend van Kim en Ron, die na een transplantatie van een kasplantje in een levenslustige man veranderde. ‘Ademloos’ is een boek dat je diep raakt en dagenlang niet meer los laat. Indrukwekkend mooi en ontroerend.

Ademloos – Kim Moelands
ISBN 9789049951337
Mistral uitgevers
12,50 euro

Ademloos
Bestel via Bol.com: Ademloos
Kim Moelands