Beauty

Zonder agressieve middelen een zuivere huid

weleda zuiverend

Veel producten voor de onzuivere huid gaan nogal agressief te werk. Ze bevatten sterke, chemische ingrediënten die weliswaar je huid zuiveren, maar hem tegelijk ook flink kunnen uitdrogen. Zonde, want zo beland je van het ene huidprobleem zo weer in het volgende. Weleda Zuiverende Gezichtsverzorging toont aan dat het ook anders kan.

Onzuivere huid

Bijna iedereen heeft er wel eens last van, in meer of mindere mate. Een onzuivere huid, met puistjes of pukkels. Sommige vrouwen ervaren het maar 1 keer per maand, voor anderen is het een blijvend probleem.

Lang speelden producenten van producten voor de onzuivere huid nauwelijks in op de huid van volwassen vrouwen. Pubers, die vormden hun doelgroep, en de producten moesten liefst zo agressief mogelijk zijn. Inmiddels weten we gelukkig beter: een onzuivere huid komt niet alleen bij tieners voor, en hem agressief te lijf gaan is helemaal niet nodig.

Uit de natuur

Waar veel producten voor een onzuivere huid erg chemisch zijn, en vooral gericht zijn op het uitdrogen van de onzuiverheden, met alle gevolgen van dien, pakt Weleda het anders aan. Zij gebruikten natuurlijke ingrediënten om onzuiverheden te bestrijden in hun nieuwe Weleda Zuiverende Gezichtsverzorging. Extract van wilgenbast bijvoorbeeld, bekend om zijn antibacteriële eigenschappen. Fijn voor als je snel puistjes of andere onzuiverheden hebt, die ook nog eens de neiging hebben om te gaan ontsteken. Ook het extract van zoethoutwortel werkt ontstekingsremmend, maar verzacht tegelijkertijd ook de huid. Het distillaat van hamamelis tenslotte verfrist de huid en zorgt ervoor dat de poriën minder grof worden.

weleda zuiverend

Al deze stofjes komen regelrecht uit de natuur, er zijn ook geen onnodige toevoegingen als kleuren en geuren. Wel zo prettig, zeker als je huid al onzuiver is zit je niet te wachten op onnodige extra’s die alleen maar meer problemen kunnen veroorzaken.

De producten

Om de onzuivere huid te helpen is het belangrijk deze goed te reinigen met de Zuiverende Reinigingsgel. Gebruik hem het liefst zowel in de ochtend als in de avond, zodat je zowel de dag als de nacht met een schone huid begint. De gel maakt je huid goed schoon, maar onze ervaring leert dat deze daarna niet droog of trekkerig aanvoelt. Fijn!

Hierna is het tijd voor de Zuiverende Gezichtscrème Light, een product dat je huid goed hydrateert (ook een onzuivere huid heeft verzorging en hydratatie nodig!), maar tegelijk ook matteert. Fijn, als je huid snel glimt. Zeker overdag is dit een prettige toevoeging, maar je kunt de crème ook gewoon in de nacht gebruiken. De crème zorgt ervoor dat de huid lekker soepel aanvoelt. Het matterende effect is niet vergelijkbaar met dat van een poeder, maar zorgt er wel voor dat het aanbrengen van de crème niet meteen tot een glimmend hoofd leidt; wel zo prettig.

weleda zuiverend

Naast deze twee basisproducten vind je in deze lijn ook nog twee ‘problemsolvers’: een SOS Anti-Puistjes Gel voor gerichte aanbreng op een puistje en een Concealer, die je puistjes minder zichtbaar maakt. Helaas is deze er maar in 1 tint, die niet bij ieders huidskleur past. Heb je een beetje pech vallen je puistjes hierdoor alleen maar meer op, dus vraag of je deze even mag testen voor je hem aanschaft.

Weleda laat met deze lijn goed zien dat de aanpak van een onzuivere huid ook op een natuurlijke, niet agressieve manier kan plaatsvinden. De producten maken de huid niet alleen schoner, maar ook frisser en stralender, zonder hem uit te drogen. Of je nu chronisch last hebt van een onzuivere huid of slechts zo nu en dan, met deze producten maak je het leed een stukje kleiner. Een huid vrij van puistjes en onzuiverheden kunnen we niet beloven, maar een goede, respectvolle verzorging voor iedereen die last heeft van een onzuivere huid zeker.