Beauty

Zomerklaar in drie stappen

zomerklaar

Daar is hij dan ineens: de zon! En al weet je in Nederland nooit hoe lang hij zal blijven, dit is wel het moment om jezelf eens helemaal zomerklaar te maken. Wij geven een handig stappenplan.

Stap 1: ontharen

Waar je in de winter wel eens een dagje of wat kon overslaan, is het nu weer een (bijna) dagelijkse bezigheid. Weg al dat haar, je weet tenslotte maar nooit wanneer je een rokje of hemdje aan gaat trekken. Of je nu kiest voor harsen, waxen, scheren of een ontharingscrème, het seizoen van ontharen is definitief aangebroken.

Stap 2: scrubben

Stap 2 is een heel belangrijke: scrubben. Het is tijd om je huid afscheid te laten nemen van alle dode huidcellen. Ze maken je huid dof en zorgen ervoor dat je vlekkerig bruin wordt. Scrubben dus! Daarbij geldt overigens niet ‘hoe harder, hoe beter’: kies liever voor een mild product en ga met beleid te werk. Je huid hoeft tenslotte niet stuk!

Stap 3: smeren

Na het scrubben is je huid klaar voor een zomers kleurtje. Het veiligst is het gebruik van een zelfbruiner (je kunt tegenwoordig kiezen uit varianten die één dag blijven zitten, producten voor dagelijks gebruik die je heel geleidelijk bruinen of de ‘ouderwetse’ zelfbruiner die je ongeveer een weekje mooi bruin houdt).

Wil je toch liever een kleurtje door de zon? Vergeet dan absoluut niet te smeren! En dan niet met een schamele SPF15, want daar heb je met een bleek velletje slechts een kwartiertje wat aan. Nee, pak een factor 30 of hoger, en herhaal het insmeren regelmatig om schade aan je huid te voorkomen. Check dus regelmatig je horloge, een paar uur zijn zo voorbij en zelfs ingesmeerd en wel loop je na verloop van tijd weer het risico te verbranden!