Beauty

ZO Medical Restoracalm

Ook al valt de winter dit jaar mee, je huid kan het toch zwaar hebben. Harde wind, regen, allemaal gaan zaken die een geweldige invloed hebben. Restoracalm belooft redding!

Restoracalm is een product binnen de ZO Medical lijn van dr. Zein Obagi, met het silk sericin proteïne, Actiphyte en Buddleja stamcellen als uitgangsbasis. We gaan al deze ingewikkelde namen niet tot in detail met je doornemen, maar wat ze gemeen hebben is de extreem verzorgende werking op je huid.

Zo wordt de huid niet alleen gekalmeerd en verzorgd, maar worden ook ontstekingsreacties geremd. Wondjes genezen sneller, huidveroudering wordt tegengegaan, vocht wordt beter vastgehouden en UV schade wordt voorkomen. Deze drie ingrediënten met hun ingewikkelde namen bieden zo’n beetje alles wat je huid nodig heeft! Het is dan ook logisch dat daar een redelijk prijskaartje aan hangt: voor een flesje van 50 ml betaal je 84,95 euro. Ja, da’s even slikken.

Om te zien of dit product zijn geld waard is, gingen wij er uiteraard zelf mee aan de slag. Eén enkel pompje is genoeg om een groot deel van je huid mee te verzorgen. Wij kozen als ‘probleemgebied’ de huid onder en naast onze ogen uit. Door harde wind vloeiden de tranen de afgelopen weken rijkelijk, en dat heeft zijn weerslag gehad op deze gevoelige huid: droog, rood en zelfs wat schilferig.

Bij het aanbrengen blijkt dat Restoracalm stevig te werk gaat. Smeer het niet al te dicht op je ogen, dat kan wat irritatie veroorzaken. Eventjes zijn we bang dat dit wonderproduct de problemen gaat verergeren, het voelt wat agressief aan. Toch houden we een paar dagen netjes vol, ’s ochtends en ’s avonds, en we merken al snel dat de huid bijtrekt. De rode vlekjes verdwijnen in razend tempo, de huid wordt rustiger en ziet er stukken minder kwetsbaar uit. Na een dag of 2 zijn we eigenlijk al tevreden, maar dat betekent niet dat we stoppen met smeren.

Restoracalm is een kostbaar product, maar wel eentje dat je in tijden van nood maar beter in huis kan hebben. Heb je snel last van irritatie, droge plekjes die uitgroeien tot vervelende rode vlekken, of schilfering, dan is dit een wonderproduct. En geloof ons, we zijn wat gewend en knap kritisch geworden in de loop der jaren. Enige minpunt? Het product is zeer zuinig in gebruik, en zou wat dat betreft in 50 ml verpakking zo een jaar of langer meekunnen (bij niet dagelijks gebruik). Helaas zien we op de verpakking het bekende potje, met daarin 6M, wat betekent dat de kwaliteit na 6 maanden af kan gaan nemen. Een kleinere flacon zou uitkomst kunnen bieden!