Beauty

Yves Rocher Pure Light Cushion Foundation

Yves Rocher Pure Light Cushion Foundation

Het is het nieuwste van het nieuwste in de wereld van foundation: cushion foundation. Steeds meer merken komen met hun eigen variant.

Yves Rocher Pure Light Cushion Foundation ligt sinds deze maand in de winkels, en natuurlijk probeerden wij hem uit.

Yves Rocher Pure Light Cushion Foundation

Het praktische van een compactpoeder gecombineerd met de lichte dekking en stralende teint van een vloeibare foundation. Dat was het doel van deze nieuwe foundation van Yves Rocher, en dat is prima gelukt.

Een cushion foundation is bij uitstek geschikt voor vrouwen die wel een lichte dekking willen, maar vooral geen maskereffect. De bijzondere manier van aanbrengen zorgt voor een naturel resultaat, en heeft als bijkomend voordeel dat je vingers schoon blijven.

De Pure Light Cushion Foundation van Yves Rocher is extra geschikt als je snel last hebt van een doffe huid of vermoeide uitstraling. Hij laat je huid namelijk lekker stralen en er frisser uitzien, zonder te glimmen of overdreven te glinsteren. Heerlijk om je gezicht direct na het wakker worden in standje ‘ik heb er zin in vandaag!’ te krijgen.

Yves Rocher Pure Light Cushion Foundation

Hoe werkt dat?

Een prima foundation dus, en ook nog eens zonder parfum of parabenen. Maar zo’n cushion foundation… hoe werkt dat nou eigenlijk? Dat gaan we je uitleggen!

De vloeibare foundation zit ‘verstopt’ onder het sponsje. Als je daar, met de bijgeleverde sponsapplicator, zachtjes op drukt, komt de foundation hierop terecht. In een afgepaste hoeveelheid, en zonder je vingers vies te maken of kwasten nodig te hebben.

Met de applicator dep je vervolgens rustig op je gezicht. Yves Rocher adviseert als volgorde midden, voorhoofd, onderkant aan te houden, en dan van binnen naar buiten. Maar het is bepaald geen ramp als je je eigen methode kiest. Wel belangrijk: let op dat je de foundation gelijkmatig aanbrengt, je je hele gezicht meeneemt en plekjes die wat extra dekking kunnen gebruiken meerdere laagjes geeft.

Als finishing touch strijk je de applicator hierna nog even zachtjes van laag naar hoog over je gezicht, om zeker te weten dat alles gedekt en egaal is. Je kunt hierna, zeker als je snel last hebt van een glimmende huid, nog even losjes wat poeder aanbrengen om de boel te fixeren. Let wel op dat je niet te scheutig bent met de poeder, anders is het natuurlijke effect van de foundation zo weer verdwenen.

Makkelijk en snel

Makkie, toch? We kunnen ons zomaar voorstellen dat cushion foundation een behoorlijke trend gaat worden in Nederland. Groot gebruiksgemak en een natuurlijk effect: typisch iets voor de Nederlandse vrouw.

Yves Rocher Pure Light Cushion Foundation is er in zes tinten, en heeft een adviesprijs van €29,90. Het product is zuinig in gebruik, dus je kunt er een tijdje mee vooruit.