Beauty

We love peel off

peel off nagellak

Er is 1 soort nagellak waarbij het eraf halen vele malen langer duurt dan het aanbrengen. Glitternagellak. Maar deze peel off varianten maken daar een einde aan!

Frustratie

Glitternagellak is leuk, feestelijk, trendy, vrolijk en handig; een kleine beschadiging valt niet snel op, dus je draagt de lak met gemak een aantal dagen zonder bij te werken.

Maar er komt een moment dat de nagellak echt zijn beste tijd gehad heeft, en verwijderd moet worden. En dan begint de ellende. Want even een watje met remover over je nagels halen zet weinig zoden aan de dijk. De lak verdwijnt, de glitters blijven netjes aan je nagels geplakt. Weken in een kant-en-klaar potje met remover helpt al wat beter, maar zorgt er wel voor dat dat potje meteen vol glitters zit. Ook niet handig.

Glitternagellak, kortom, is zo ongeveer de ultieme ramp om te verwijderen.

Peel off!

Maar er is een oplossing! Wat, vertel? Glitternagellak die je probleemloos van je nagels af kunt peuteren, peel off dus.

Werkt dat een beetje? Yup. We hebben het zelf geprobeerd. Je brengt de lak aan als een normale nagellak. Hij lijkt iets ‘plakkeriger’ te zijn, een beetje lijmachtig, maar droogt prima op, en gedraagt zich in de dagen erna als een normale nagellak. Blijft prima zitten, raakt nauwelijks beschadigd; niks aan de hand.

Na een dag of drie besloten wij de lak te verwijderen, en dat ging super snel een eenvoudig. Kwestie van een beetje peuteren tot je een beginnetje hebt, en vervolgens trek je de peel off lak er gemakkelijk en zonder je nagels te beschadigen zo van af. Zo veel sneller dan wanneer je hetzelfde klusje met een remover zou moeten klaren!

peel off nagellak

We waren er eigenlijk best verbaasd over, hoe goed en makkelijk dit werkt. Doordat de lak opdroogt tot één, flexibel, geheel, blijft deze ook beter intact; je zal er niet snel een beschadiging op hebben, of zien dat er aan de randjes stukjes ‘afbreken’. Wat wel kan gebeuren, is dat de lak als geheel loslaat. Dit overkwam ons tijdens het douchen. We hadden het echter snel in de gaten en drukten het geheel weer aan. En tot onze verbazing hechtte de lak zich gewoon weer aan de nagel, en bleef daarna prima zitten.

Peel off nagellak is niet nieuw, er was bijvoorbeeld als een peel off basecoat. Dat nu juist het soort nagellak dat werkelijk schreeuwt om een peel off variant hiervan is voorzien, ontvangen wij met gejuich. Zeker ook omdat de varianten die wij probeerden van essence en CATRICE zijn, en dus lieve prijsjes hebben; respectievelijk €2,59 en €3,59.