Beauty

Niet verslavende lipbalsem van Dokter Leenarts

Dokter Leenarts lippenbalsem

Hoe zit dat nou met lippenbalsem? Verslavend of niet? Dokter Leenarts legt uit hoe het zit, en introduceert haar eigen lip care product!

Verslavend?

Als je eenmaal met lippenbalsem begint, kun je er nooit meer mee ophouden. Verslavend is het! Althans, zo luidt het verhaal. Maar klopt dat ook? Dokter Marjolein Leenarts is dermatoloog, en weet precies hoe het zit.

De ‘verslaving’ waarover wordt gesproken, is meestal puur een gewoonte. Ben je gewend je lippen in te vetten, dan blijf je dat vaak vanzelf steeds herhalen. Gewoon, omdat je gewend bent steeds je lippenbalsem te pakken, of omdat je het zo’n fijn gevoel vindt, een zacht laagje op je lippen.

Je lippen zelf kunnen echter niet verslaafd raken aan lippenbalsem. Heb je toch het gevoel dat je lippen steeds verder uitdrogen als je regelmatig lippenbalsem gebruikt, dan kan het goed zijn dat je lippen irritatie vertonen door overbodige toevoegingen aan het product dat je gebruikt: een smaakje of geurtje bijvoorbeeld.

Smeren dus!

Mooi dat dat verhaal de wereld uit is. Zeker in de winter, als je lippen sneller uitdrogen door het gure weer, is smeren dus hartstikke goed. Maar, zeker als je er gevoelig voor bent, wel met een product dat je lippen goed verzorgt, en ze niet irriteert.

Dokter Leenarts heeft als dermatoloog (ze werkt in het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum in Beverwijk) de missie opgevat om verantwoorde producten voor jong en oud op de markt te brengen. Zonder onnodige toevoegingen, mét een betrouwbaar advies. Er zijn inmiddels al aardige wat producten in haar lijn verschenen, en de Drs Leenarts Lipcare is de nieuwste toevoeging.

In deze handige stick vind je alleen datgene wat je lippen nodig hebben (macadamia olie, vitamine E), en geen stofjes die de irritatie juist in stand houden (geurstoffen, parabenen, wolalcoholen). Het is misschien even wennen, als je houdt van lippenbalsems met kleurtjes en geurtjes, maar zeker de moeite van het proberen waard.

Altijd bij je hebben

Wij probeerden deze fijne lippenbalsem, en zijn om. Nee, de stick is niet ‘sexy’. Hij doet wat medisch aan, en de inhoud bevat ook al geen kleurtjes, glittertjes of een lekker geurtje. Maar werken dat ‘ie doet! De balsem trekt in je lippen, en verzorgt ze echt, terwijl er ook een dun laagje achterblijft om ze te beschermen tegen weer en wind. Ook de prijs is dik in orde: slechts €3,95, voor een stick waar je lekker lang mee doet. Soms zijn de simpelste oplossingen de beste!