Beauty

Thema: Koud hè?

Het valt niet te ontkennen, het wordt nu toch echt frisser. Een gure wind, koude regen en zelfs zo nu en dan al wat nachtvorst: je lijf krijgt heel wat te verduren. Wij zetten een aantal producten op een rijtje waar jij, en je velletje, het weer lekker warm van krijgen.

Verkleumd? Een warme douche doet altijd wonderen, vooral met een lekker ‘warme’ geur, zoals deze Douche Oosters Mysterie van Kneipp (4,99 euro). Smeer daarna de droge plekjes van je huid goed in met Bio-Oil, dat voorkomt dat ze droger en droger, roder en roder worden. Nog steeds niet op temperatuur? Er zijn zelfverwarmende kompressen van ThermaCare (vanaf 8,95 euro), die je tot 12 uur op pijnlijke lichaamsdelen (nek, schouder, pols en rug) kunt dragen om plaatselijk lekker warm te blijven. Binnenkort meer hierover op Lifestylelog!

Het is in deze tijd van het jaar belangrijk je huid goed te verzorgen. De kwetsbare huid van je lippen is gebaat bij een goede lippenbalsem, zoals de Merry Cranberry Lip Balm van The Bodyshop (5 euro). Kom je ook meten van in kerststemming! Je handen bescherm je met een handcrème, zoals deze van Glycerona (1,85 euro). Door de toegevoegde Calendula werkt de handcrème ontstekingsremmend, fijn als je kleine kloofjes aan je vingers of nagelriemen hebt.

Waar je in de zomer kiest voor een lichte, luchtige bodylotion, kan het zodra de R weer in de maand zit niet rijk en romig genoeg zijn. Bij The Bodyshop vonden we de heerlijke Body Butter Black Velvet Apricot (15 euro). Fijn zacht, en met een prettige warme wintergeur. Smeer jezelf iedere dag na het douchen goed in, dat voorkomt dat je huid er na een tijdje droog en wit uitgeslagen uitziet.