Beauty Favourites

Thema: Jingle Bells

Het komende weekend zou wel eens hét moment kunnen zijn dat heel Nederland massaal zijn kerstboom optuigt. Maar niet alleen je huis, ook jezelf mag je tijdens de kerstdagen best een beetje ‘versieren’. Wij geven je een aantal mooie, leuke, feestelijke en opvallende tips.

De basis voor een feestelijke look ligt natuurlijk bij de ogen. Ten eerste moeten die er een beetje fris uitzien, wat je goed voor elkaar krijgt met de Lifting Eye Zone Cream van Ariane Inden (38,50 euro). Daarna kies je voor een opvallende tint, zoals de Luxe Crème Liner Fresco waarmee je een mooi, soepel bronzen lijntje op je ooglid aan kunt brengen (Ariane Inden, 26 euro). Of ga voor een spetterende zilveren oogopslag, met het mooie losse poeder van de Ariane Inden Powder Pigment Eye shadow (18 euro). Nog meer mooie kerst (oog)make-upjes vind je in de speciale collectie van PUPA, waar we onlangs al een item over plaatsten.

Ook de rest van je gezicht mag natuurlijk stralen. Zorg wel voor een goede basis, zeker als je een kerstfeest hebt dat tot in de late uurtjes doorgaat. Een primer is onmisbaar, het maakt je huid mooi egaal en ‘klaar’ voor de rest van je make-up (Retexturing Face Primer SPF20, Ariane Inden 42,50 euro). Om stralend voor de dag te komen gebruik je natuurlijk de Shimmering Powder Spray van PUPA (23,95 euro), waarmee je niet alleen je gezicht maar ook je decolleté in een fijn glitterlaagje hult. Een perfecte geur voor kerstfeestjes is Christina Aguilera by Night (vanaf 17 euro), een verleidelijke geur waar we eerder al uitgebreid over schreven.

En dan de finishing touch, de lippen. Die mogen knallen! Kies voor het langhoudende knalrood, met glosseffect, van Revlon ColorStay Ultimate™ Liquid Lipstick (tint Top Tomato, 10,95 euro). Of ga voor het wat meer roestrode van Ariane Inden, die in haar Automatic Duo for Lips (tint 404) een lipstick en lipliner handig combineert.

In de Starshine Kit van Etos (6,49 euro) vind je een rozerode lipcream, maar je kunt ook kiezen voor de paarse tint. Je maakt het feestelijk af met de gloss met zilveren glitters, en natuurlijk de bijpassende blauw-en grijstinten voor de ogen die je in hetzelfde doosje vindt.