Beauty

Thema: Flower Power

Denk je aan Flower Power, dan denk je aan hippies, aan liefde, aan vrijheid, maar natuurlijk ook aan bloemen. Van bloemen worden we vrolijk dit voorjaar, en vele cosmeticafabrikanten spelen daar slim op in door tal van bloemen te verwerken in hun producten. Daarnaast zijn bloemen ook nog eens helemaal ‘hot’ in de mode dit seizoen, een shirt, jurk of tuniek met bloememprint mag niet ontbreken in je garderobe.

Lifestylelog zet deze hele maand de bloemetjes buiten, we trappen af met de allerfijnste, bloemige producten om goed in de stemming te komen.
(klik op de afbeeldingen als je een groter exemplaar wilt zien)

Ruiken als een fris boeket
Er zijn maar weinig geuren te vinden waar géén bloemen in verwerkt zijn, zeker in het voorjaar. In Esprit Groovy Life Eau de Toilette (25 euro) vind je o.a. fresia, jasmijn, magnolia, roos en iris, met als resultaat een heerlijk zomerse geur.
Shiseido steekt haar Zen Eau de Parfum in een zomers jasje, met haar ‘Limited Edition Summer’ (61 euro) die vanaf april tijdelijk te koop is. Denk aan veel fruit, in combinatie met o.a. fresia, gardenia, blauwe roos, lelietje-van-dalen en lotusbloem. Verfrissend en energiek, een luxe zomerse geur.
Naomi Campbell introduceert met Cat deluxe With Kisses haar tiende Eau de Toilette, een verrassende en tikkeltje ondeugende geur. Er is qua bloemen o.a. gebruik gemaakt van de roos, pioen en jasmijn, daarnaast zijn aan deze opvallende geur ook bijvoorbeeld wierook en vanille toegevoegd. Ook de leuke flacon is zeer de moeite waard!

Bloemige nagels
Om je nagels in bloemige sferen te krijgen kun je natuurlijk aan de slag met allerhande versiersels of kunstnagels die al voorzien zijn van bloemetjes. Door gewoon te kiezen voor vrolijke, bloemige kleurtjes bereik je echter hetzelfde vrolijke effect. Doe al je nagels in 1 kleur of, als je echt eens wilt uitpakken, kies voor iedere vinger een ander. Je nagels vorm je natuurlijk met een vijl die het fleurige gevoel nog eens benadrukt.

Op deze foto, van links naar rechts:
Pronails 10,75 euro
Ariane Inden Nailcolor 14 euro
OPI Suzi & The Lifeguard 13,95 euro
Sothys Vernis a streepje ongles protection éclat (Rouge Floral) 15,95
KOH Colourful Rain Forest 14,95 euro
MAD! Nagelvijl 1,95 per stuk

Bloemen in je gezicht
Bloemen in je gezicht, dat moet je (tenzij je ervan houdt om op te vallen) niet al te letterlijk nemen. Nee, wij doelen bijvoorbeeld op producten waarin bloemen verwerkt zijn, of die er mooi bloemig uitzien. Wat dat laatste betreft konden we niet om Soin soleil velouté Végétal Tatoo no. 3 (42,50 euro) van Sothys heen. Een prachtig poeder met een zachte structuur, dat je er deze zomer stralend uit laat zien.

En om je huid ’s avonds en ’s morgens weer bloemetjes fris te krijgen is er Rituals Awareness mild & refreshing facial tonic (10,90 euro) op basis van lotusbloem en rice milk. Prettig voor je huid, maar door de heerlijke geur ook érg goed voor je humeur!

Bloemen op je lijf
Wil je jezelf in een heerlijke bloemengeur hullen, en je lijf ook nog eens goed verzorgen dan zijn er producten in overvloed om uit te kiezen. Onze keuze viel op de Kneipp Amandel Douche & Body Geschenkset (7,99 euro) met daarin een douche en body product waarin amandelbloesem is verwerkt, met een heerlijk zachte huid als gevolg. In Rituals Sereni-Tea foaming showel gel sensation (6,90 euro) is o.a. kersenbloesem (Cherry Blossom) verwerkt. Het heerlijke schuim zorgt ervoor dat je als een fris bloemetje onder de douche vandaan komt. Dr.Hauschka Moor Lavendel Body Oil (15,50 euro) beschermt de huid, en laat die typische, heerlijke lavendel geur achter. Goed voor je huid, maar zeker ook voor je humeur!

Bloemen om te ontspannen
De producten van Rituals maken vaak gebruik van bloemen. Wij maakten een selectie waarmee je heerlijk kunt ontspannen. Neem de Lotus Massage calmin massage oil (10,90 euro) op basis van Chinese pioenroos en lotusbloem. Even een goede masseur vinden, en je loopt nog urenlang op roosjes. Pioenroosjes, uiteraard.

In de prachtige geurkaars Jasmine Dream (14,90 euro) is jasmijn en ylan ylang verwerkt, wat ervoor zorgt dat je na een lange dag heerlijk bijkomt en na een uurtje weer prettig relaxed bent. Zeker als je ondertussen ook nog een kopje White Rose (9,90 euro) drinkt. Deze witte thee is door toevoeging van rozenblaadjes érg bijzonder, en natuurlijk een must-have in deze ‘Flower Power’ maand.