Beauty

The Library of Fragrance

The Library of Fragrance

Geuren roepen volop emoties op, zeker als we het hebben over zaken als chocolade, drank of lekker eten. The Library of Fragrance maakt er parfums van!

The Library of Fragrance

Een parfum in slechts 1 woord beschrijven is onmogelijk. Het is altijd ‘een beetje van dit’, gecombineerd met ‘een snufje van dat’. Bij de geuren van The Library of Fragrance ligt dat anders. Iedereen weet hoe chocolade ruikt. Of sushi. Sneeuw. Marshmallow, verf, lijm, klei… Allemaal geuren die in je geheugen zijn opgeslagen, en waar je direct een gevoel bij krijgt als je alleen het woord al leest.

Moet je je voorstellen dat je al deze geuren ook kunt ruiken! Het is The Library of Fragrance gelukt om al die geuren, die we allemaal kennen, in een parfum te vertalen. Het lezen van de enorme lijst van meer dan 300 geuren die zij aanbieden is een feestje. Van Rain tot Pizza, van Baby Powder tot Play-Doh (ja echt!) en van Gingerbread tot Suntan Lotion. Ons enige bezwaar: we worden er nogal hebberig van.

Ik ruik naar chocolade!

Gelukkig mochten we een aantal geuren uitproberen, en niet de minste varianten. Hoe heerlijk is het om heel de dag te ruiken naar Dark Chocolate! Ok, tikje frustrerend om wel chocolade te ruiken maar het niet te kunnen eten, maar dat probleem valt te overzien.

Krijg je het gevoel van de zomervakantie terug door een heerlijke Mojito, maar wil je wat minderen met de alcohol. Say no more. Spray wat Mojito in je hals, en je hebt wel het gevoel, maar niet de kater.

The Library of Fragrance

Cherry Blossom, de derde geur die wij probeerden, is wat klassieker en minder opvallend, maar niet minder lekker. Die kenmerkende geur van de lente, als alle bloesem weer opduikt, heel de dag om je heen dragen is een feestje.

Nieuw

In Nederland is The Library of Fragrance nog niet zo bekend, en ook nog niet op heel veel plekken te koop. Op de website vind je meer informatie en verkooppunten.
Komt het concept je bekend voor, maar de naam niet? In o.a. Amerika, waar de basis ligt van de collectie, opereert het bedrijf onder de naam Demeter, en is daar al echt een begrip.

Ben je net als wij hebberig geworden, en wil je het liefst alle geuren uitproberen, en wel nu meteen? Toch nog even sparen dan… Een flesje van 30 ml kost €19,95, en al is dat een zeer vriendelijke prijs (de geuren zijn opvallend intens en ‘langhoudend’, je blijft ze zelfs na 1 keer sprayen heel de dag ruiken), om alle 300 geuren aan te schaffen moet je toch diep in de buidel tasten. En… er komen nog regelmatig nieuwe geuren bij ook! Een nieuwe verslaving is geboren.