Beauty

Simple huidverzorging is nu ook in Nederland te koop

Simple skincare

In de UK al vijftig jaar een begrip, en nu eindelijk ook in Nederland te koop. Wij vertellen waarom we zo blij worden van Simple.

Simple

Simple… zelden was een merknaam zo, inkoppertje, simpel en tegelijk zo veelzeggend. Want de producten van Simple zijn bewust zo simpel mogelijk gehouden. Met zo min mogelijk toevoegingen, zodat ook de gevoelige huid er tegen kan.

Al die technologische snufjes en bijzondere stofjes zijn tenslotte hartstikke leuk, maar lang niet voor iedereen geschikt. Huidirritatie is vaak het gevolg. Maar zelfs als je er geen last van hebt, dan nog kan het heerlijk zijn om je huid te verzorgen zonder al te veel poespas. Je huid een beetje rust te gunnen.

Simple skincare

Reinigen en verzorgen

Het assortiment van Simple is in twee delen op te splitsen: reiniging en verzorging. Reiniging blijft een dingetje bij veel vrouwen, iets waar een stuk minder tijd (en geld!) wordt besteed dan aan verzorging. Terwijl je een huid alleen goed kunt verzorgen als hij is ontdaan van make-up en vervuiling. Reinigen dus, twee maal daags, zodat je de dag start en afsluit met een schoon velletje.

Bij Simple kun je qua reiniging kiezen tussen een Face Wash (te gebruiken met water, ideaal voor onder de douche), Reinigingsdoekjes (al dan niet met Micellair Water erin verwerkt, voor snelle reiniging zonder water), een Oog Make-up Remover (die ook waterproof make-up verwijdert, zonder de tere huid rond je ogen te beschadigen) en een Micellair Water.

Laatstgenoemde is onze favoriet, omdat hij krachtig reinigt zonder ook maar iets aan de vochtbalans van je huid te verstoren. Sterker nog, na het reinigen met dit magische watertje is je huid zelfs beter gehydrateerd dan daarvoor. Als extraatje zitten er ook nog vitaminen in die lief zijn voor je huid. Want Simple voegt niet veel toe aan hun producten, maar voor vitaminen worden een uitzondering gemaakt.

Verzorgen doe je met een Dagcrème met SPF 15 (prima voor dagelijkse zonbescherming, ga je echt vol de zon in is een hogere SPF onmisbaar!) en Nachtcrème. Daarnaast is er een Hydraterende Gezichtscrème met lichte textuur (voor de normale tot gecombineerde huid) en een Vochtherstellende Gezichtscrème met rijke textuur voor de drogere huid. Fijn dat er in deze moisturizers onderscheid is gemaakt tussen een lichte verzorging en juist een zwaardere!

Simple skincare

Voor iedereen

Bij Simple luidt de gedachte dat iedereen van hun producten moet kunnen genieten. Daarom is er niet alleen een ruime keuze in bijvoorbeeld reinigingsproducten (of je nu graag onder de douche je gezicht reinigt of snel met een doekje, alles kan), maar zijn de producten ook zo samengesteld dat ze simpelweg voor ieder huidtype geschikt zijn. Alleen binnen de gezichtscrèmes kun je kiezen tussen ‘licht’ of ‘rijk’, verder is het een kwestie van ‘one product fits all’. Prettig.

Ook prettig: de prijzen van de producten. Die lopen van €3,49 voor de reinigingsdoekjes, tot €9,99 voor de dagcrème en nachtcrème. Je koopt Simple bij Kruidvat of Trekpleister.