Beauty

Sally Hansen Miracle Gel: gelnagels zonder lamp

Sally Hansen Miracle Gel

Om gel op je nagels aan te brengen heb je normaal gesproken een speciale UV-lamp nodig. Niet met Sally Hansen Miracle Gel. Natuurlijk probeerden wij dat uit!

We hebben wel eens eerder setjes met gelachtige producten gezien, die zonder lamp werkten. Het effect was meestal bedroevend, de prijs hoog en de keuze in kleuren ongeveer nul. Bij Sally Hansen pakken ze dat anders aan. Er worden binnen dit nieuwe systeem meteen 47 kleuren op de markt gebracht, voor ieder wat wils, en het gebruiksgemak zou enorm moeten zijn.

Sally Hansen Miracle Gel

De instructies voor Sally Hansen Miracle Gel zijn zeer eenvoudig. Breng, zoals je gewend bent, twee dunne laagjes gekleurde Miracle Gel lak aan. Goed laten drogen, en dan een laagje Miracle Gel Top Coat. De gekleurde lak en de top coat bevatten ingrediënten die zodra ze bij elkaar komen een verbinding met elkaar aan gaan, en ervoor zorgen dat de uitharding van het geheel op gang komt zonder UV-lamp.

Van dit proces voel je niks hoor, er komen ook geen vonkjes van je nagels af, nee, eigenlijk merk je tijdens het aanbrengen nauwelijks verschil tussen het gewoon opbrengen van een normale gekleurde lak en dito top coat. Maar het resultaat, dat mag er zijn! De laag op je nagels is hooguit ietsjes dikker dan bij normale nagellak, en glanst ook mooier, maar je nagel blijft wel flexibel. Het aanbrengen en drogen kost je ongeveer net zoveel tijd als bij gewone nagellak, maar het plezier dat je van deze manicure hebt duurt vele malen langer.

SPRING 2014, 1553

Blijft lang mooi

Bij de meeste nagellakjes is de meeste glans binnen een dag wel verdwenen. Daarnaast krijg je, bij normaal gebruik van je handen, al snel te maken met beschadigingen of nagellak die afbladdert. Bij Sally Hansen Miracle Gel zit dat anders. Het resultaat is veel steviger, en blijft veel langer mooi glanzen.

Hoe lang precies, dat hangt een beetje af van wat je op een dag doet. Na een kleine week is bij ons aan de rand van de nagel wat lichte slijtage te zien, maar vele malen minder dan bij normale nagellak het geval is. Er bladderen geen stukjes af, de glans blijft, en als je zou zeggen dat we onze nagels gisteren gelakt hebben, in plaats van 6 dagen geleden, zouden we het direct geloven.

Gaat er ook weer af

Waar de meeste gelmanicures behoorlijk lastig van je nagels te verwijderen zijn, en daardoor vaak schade aanrichten, is dat bij Sally Hansen Miracle Gel beter geregeld. Je kunt gewoon met nagellakremover aan de slag om de boel weer te verwijderen. En da’s fijn, want wij zijn geen types die wekenlang dezelfde kleur op de nagels willen dragen. En gezien de kosten (zowel de kleurtjes als de top coat kosten €11,99 per flesje, en gaan lekker lang mee) hoef je je ook niet schuldig te voelen als je na een paar dagen gewoon weer van kleurtje wisselt.

Sally Hansen Miracle Gel zit tussen een reguliere nagellak en een gel in, en pakt het beste van beiden. De duurzaamheid, alhoewel iets minder dan bij ‘echte’ gel opgebracht door een nagelstyliste, van een gel, het gebruiksgemak en de prijs van normale nagellak. Een geweldige innovatie, die wel eens voor grote veranderingen binnen het gehele nagellak assortiment zoals we dat nu kennen kan gaan zorgen.